26: Dani Pedrosa tok sin 26. MotoGP-seier på Brno søndag.

26: Dani Pedrosa tok sin 26. MotoGP-seier på Brno søndag.

 

 

Honda tok sin ellevte seier av 11 mulige i årets MotoGP. Men denne gangen var det ikke Marc Marquez som vant.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Med Marc Marquez i første startspor sammen med to Ducati-førere, var det tilsynelatende duket for spanjolens 11. MotoGP-seier denne sesongen. Men slik gikk det ikke.

 

Dårlig start

Marquez fikk en relativt dårlig start. Det gjorde ikke Pedrosa og Lorenzo. Etter en episk slåsskamp kåpeside mot kåpeside mellom Ducati-fører Iannone på de første rundene, klatret Marquez etter hvert opp til tredjeplass, og alle trodde at han deretter ville kappe inn på forspranget til Lorenzo og Pedrosa i front. Men det skjedde ikke.

 

Juling av Rossi

Etter at Marquez hadde passert Rossi som på det tidspunktet hadde tredjeplassen, trodde vel de fleste at Marquez ville dumpe Rossi, for deretter å hente inn igjen de to i front. Men det var et eller annet som ikke fungerte helt for den suverene verdensmesteren under dagens løp på Brno. Rossi klarte å bite seg fast,  for noen runder senere å passere Marquez. I mål sikret Valentino Rossi seg tredjeplassen med drøyt fem sekunders margin til Marquez.

 

Endelig Dani

I front var det heller egentlig ikke veldig spennende etter at Pedrosa hentet inn og passerte Jorge Lorenzo. Derfra og inn mer eller mindre kontrollerte han løpet, selv om Lorenzo knappet ned et to sekunders forsprang til bare halvsekundet som skilte de to ved målgang.

Neste MotoGP-løp er på Silverstone om to uker. Blir det spansk eller italiensk nasjonalsang der? PS: Har du noen gang lurt på hvorfor spanjolene aldri synger når nasjonalsangen avspilles? Den har rett og slett ikke tekst…

 

NUMMER TO: Jorge Lorenzo ledet løpet lenge, men måtte se seg slått av Hondafører Dani Pedrosa.

NUMMER TO: Jorge Lorenzo ledet løpet lenge, men måtte se seg slått av Hondafører Dani Pedrosa.

Facebook-kommentar