800 RR: Slik ser nye Brutale 800 RR fra MV Agusta ut.

800 RR: Slik ser nye Brutale Dragster 800 RR fra MV Agusta ut.

 

Heftige saker fra MV Agusta! Italienerne har akkurat lansert sin Brutale Dragster 800RR. Du får et glimt av den i videoen under.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Tradisjonelt har MV Agusta reservert RR-merket for sine firesylindrede toppmodeller. Nå putter de navnet også på den 800 cc store tresylindrede Brutale Dragster.

 

GODT  MED HESTER

Å lese MV Agustas pressemeldinger kan være en italiensk lidelse på linje med de mest hjerteskjærende operaer fra støvellandet. I alle fall om du er typen som foretrekker fakta. Så vi hopper over reklameteksten, og ser på spesifikasjonene: 140 hester skal være 15 gamp mer enn i standardversjonen. Dette er oppnådd via en ny luftfilterboks og et endret eksossystem. Toppeffekten kommer på 13.100 omdreininger, og turtallsperra slår inn på 13.200 omdreininger. 86Nm oppnås ved 10.200 omdreininger.

 

ELEKTRONISK SNADDER

Sykkelen har selvfølgelig traction control – justerbar i åtte forskjellige posisjoner. Den har elektronisk quick shifter og slipper clutch. Så her skal det virkelig være mulig å vinne racet fra rødlys til rødlys. Toppfarten oppgis til 245 kilometer i timen. Knallrød Marzocci-gaffel i front (selvfølgelig), eikefelger og andre detaljer kompletterer bildet sammen med Brembo-bremser og ABS-system fra Bosch.

 

BRUTALE DRAGSTER 800 RR

 

Facebook-kommentar