De årlige fartsrekordene er utført i saltørkenene Bonneville og denne gangen ble det også gjort unna nye rekorder. Av: Mona Forsnes

Chip Yates var en av de som vill prøve seg på nye rekorder og han klarte ikke mindre enn fire stykker på en og samme el-motorsykkel.

Hans raskeste tid ble på 316 km/t!

Under kan du se en videosnutt av forsøket:

Facebook-kommentar

Bonneville Salt Flats er den rette plassen å få testet farten på et kjøretøy. Der har også ”Lightning Electric” også vært og satt rekord. Igjen.Av: Mona Forsnes

Allerede den første dagen satte temaet ny rekord med 260,71 km/t og de gikk rett til topps i både FIM og AMA sine bøker. Men, de hadde jo fortsatt noen dager å gjøre det enda bedre på.

Dag nummer 2 (1 september) setter føreren Paul Thede seg på sykkelen igjen og nok en gang klarer han å sette nye rekorder, denne gangen med hele 267 km/t. Men for teamsjefen Richard Hatfield var dette ikke bra nok, de tok med seg den elektriske motoren (General Motors EV1) som er en el-bil basert motor til en dynobenk og gjorde noen justeringer.

Dag nummer tre var føreren Paul Thede klar for en ny runde men pga av motvind, ble det ikke like bra som de hadde håpet på. De tok en ny runde da det ble vindstille og da oppnådde de en imponerende fart på 278,42 km/t!!

Lightning_Motorcycles_01_1283943173.jpg

Lightning Electric kommer også til å fortsette i TTXGP konkurransen og også delta i Albacete, Spania 23-24 oktober.

Kilde: All about bikes

Facebook-kommentar