Nordiskmester i roadracing 2007 Carl Berthelsen (33), fra Kristiansand og Borg MC klubb, kjører til helgen 4.runde i den internasjonale tyske serien, IDM.

Løpet kjøres på banen Sachsenring som ligger mellom Berlin og Dresden. Arrangøren venter over 30000 tilskuere.

Michael Schumacher kjører også denne helgen i samme klasse som Carl Berthelsen. Carl Berthelsen har slått Schumacher i alle løp de har deltatt i sammen med god margin.

Det deltar også denne helgen førere fra over 20 nasjoner og IDM har høy status i internasjonal motorsykkel racing. Mange av deltakerne har lang erfaring fra VM.

Banen er veldig teknisk krevende med flere høyfartspartier i over 280km/t.

Det skal kjøres to løp søndag hvor vår målsetning er å komme inn blant de 10 beste i det 54 mann store feltet. Carl Berthelsen viste friske takter forrige runde som ble kjørt på Nürburgring da han blandet seg helt i teten de første rundene. Her ble det en krasj i over 170km/t og ingen plassering.

Denne helgen satses det på å levere prestasjoner opp mot det beste han noen gang har levert. Både fører og utstyr er i god form og det ligger an til å bli en veldig bra helg sett med norske øyne.

Kai Børre Andersen deltar også i denne serien. Han kjører for et av fabrikksteamene og har som målsetning å vinne hvert løp.

Carl Berthelsen deltar i den største klassen som heter Superbike. Her brukes det motorsykler på 1000ccm med en motoreffekt på opptil 220hk og en vekt på kun 162kg.

I 2008 er det også 6 nordmenn som deltar. Det har aldri vært flere nordmenn i samme internasjonale serie tidligere. Dette viser hvor bra norsk roadracing er i ferd med å bli. Det er kun snakk om litt tid før vi har en norsk fører helt i toppen internasjonalt.

VI ønsker Carl og de andre norske lykke til!

IMG_6158_1213802387.JPG

Facebook-kommentar