RETRO: Yamaha har akkurat presentert sin nye retro-racer.

RETRO: Yamaha har akkurat presentert sin nye retro-racer, XV 950.

 

Yamaha fortsetter å utvikle sin retro-serie. Nå har de lansert råtøffe XV 950 Racer.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Yamaha sier i en pressemelding at sykkelen er inspirert av «El Ratón Asesino» – en customsykkel bygget av tyskeren Marcus Walz.

 

YARD BUILD

Yamahas nye caféracer inngår i fabrikkens «Yard Build»-prosjekt, og målgruppen skal være fritenkende motorsyklister som ønsker seg en sporty sykkel med karakter, som er unik og ikke følger vante konvensjoner…

 

MYE TILBEHØR

Og for at du virkelig skal kunne være unik, tilbyr selvfølgelig Yamaha en lang rekke tilbehør til både deg og motorsykkelen. I tillegg til at den kommer ferdig med nummerplate på siden (wow!), clip on-styre og en bitteliten styrekåpe «café racer style».

 

V-TWIN

Motoren er Yamahas velkjente 942 kubikk store luftkjølte V-twin, og chassiet er også det samme som på de øvrige XV 950-modellene. Det betyr at du har bra med bunndrag og cirka 50 hestekrefter til disposisjon. I forhold til de øvrige 950-modellene, har denne det nevnte clip on-styret, førerens fotpinner er trukket lenger bak og sitter noe høyere, hendlene er noe mindre – det samme er bremsevæskebeholderen på styret. Setehøyden er hele 7,5 cm høyere enn på f.eks 950R.

 

950 RACER: Yamahas nye XV 950 Racer er en del av fabrikken «Yard Build»-prosjekt.

950 RACER: Yamahas nye XV 950 Racer er en del av fabrikken «Yard Build»-prosjekt.

Facebook-kommentar