RR-føreren Norvald Haaland 1

TO PÅ RAD: Norvald Haaland vant begge NM-løpene på Vålerbanen denne helgen.. (Arkivfoto)

 

Ole Bjørn Plassen (Ducati) har vært helt suveren på de seks første løpene i år. På Vålerbanen i helgen var det en veteran fra Moss som overbeviste.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Første løp i Superbike-klassen gikk på en regnvåt Vålerbane. Norvald Haaland ledet nesten hele løpet foran NM-leder Ole Bjørn Plassen, som har vunnet de seks første løpene i årets sesong.

 

Ville mye

På siste runde – fortsatt med Norvald Haaland i tet – ville Ole Bjørn Plassen litt mye, og forsøkte å passere veteran Haaland, men endte i grusen, og poengløs for første gang i år.

 

Tørt race

Løp nummer to søndag gikk på tørr bane. Norvald Haaland, Ole Bjørn Plassen og Carl Berthelsen stakk tidlig fra det øvrige feltet. Etter et par runder kjørte Carl Berthelsen ut, og det ble en tett fight mellom Haaland og Plassen. Plutselig stoppet Ducatien til Plassen, og Haaland vant også løp nummer to. En delvis avrevet coilledning fra krasjen i første løp, var årsaken til at sykkelen til Plassen stoppet.

 

Fortsatt spenning

Dermed er det fortsatt spenning i NM før de to siste rundene på Rudskogen Motorfestival siste helgen i august. Ole Bjørn Plassen leder nå med fattige fire poeng på Norvald Haaland. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål i Rakkestad. Be there!

 

 

Facebook-kommentar