Setter en ny og avansert standard for touring-segmentet, ifølge Honda.

(Santa Barbara, California): 2018-utgaven av Hondas mest ikoniske og legendariske modeller ble avduket i dag under et arrangement på Californias MOXI museum for utforsking og innovasjon.

Kjennere vil oppfatte at den nye 2018-modellen hinter tilbake fra GL-modellene som var forløperen til Goldwing. Samtidig som blikket rettes fremover med en satsing på ny motor, nytt chassi og en ny elektronisk pakke.

 

– Det er en fantastisk følelse å avduke en helt ny Gold Wing her i Santa Barbara – en by som selv er veksler mellom sin ærefull historie og et fremoverlent blikk mot fremtiden, sier Chuck Boderman, Vice President of American Honda’s Motorcycle Division, i en pressemelding

Bodeman mener 2018-utgaven er grepet som gjør at nye generasjoner kommer til å omfavne Gold Wing:

– Vi har laget en sykkel som kommer til å slå an hos entusiastene, men også appellere til nye generasjoner som søker høy ytelse i kombinasjon med gode touringegenskaper. Den nye modellene er lettere, smidigere og mer sofistikert. Vi setter nå en ny standard i touring-kategorien, fortsetter Bodeman.

Hondas veskekjølte, sekssylindrende motor er fortsatt hjertet, og det generelle oppsettet er fortsatt på plass. Men motoren er blitt 6,2 kilo lettere, mer kompakt og drivstofføkonomisk.

Motoren er også blitt vel tre centimeter kortere, noe som ifølge Honda gir bedre vektdistribusjon og mer sporty egenskaper. Bensintanken er også redusert med 4-5 liter, mens rekkevidden er den samme.

Goldwingen er tilgjengelig både med sekstrinns girkasse eller med Hondas neste generasjon sjutrinns Dual Clutch Transmission (DCT).

Den nye modellen har også gjennomgått flere endringer for å forbedre manøvrering i lav hastighet, men også stabilitet i høy hastighet.

Når det kommer til elektronisk oppsett kommer Goldwing med fire forhåndsinnstilte kjøremodus: Tour, Sport, Econ og regn. Ellers får du moment-kontroll (HSTC), bakkestart-assistent og en svært fintunet system for cruisekontroll. De ulike valgene gjør du via en sjutommer full farge skjerm med perfekt oppløsning.

Sykkelen kommer også med Apple CarPlay, som kobler til brukerens Iphone for å vise kart, kontakter og musikk. Alt tilgjengelig via skjermen.

Se nye Goldwing her:


Les pressmeldingen på engelsk her for flere tekniske spesifikasjoner

 

 

Facebook-kommentar