Endelig får alle motorsyklister i Trondheim en møteplass igjen. Dette har vært et savn siden Torget ble stengt for annet enn kollektivtrafikk.

Etter påtrykk fra blant annet NMCU i Trondheim, har kommunens ledelse endelig åpnet opp for en ny sosial møteplass for tohjulinger.

Fra den 21. juni til 17. august vil det være MC-parkering og sosial møteplass for motorsyklister ved Torget igjen. Det vil bli skiltet plassering mellom selve Torget og Prinsenkrysset omtrent fra Brukbar.

Etter hva vi kjenner til vil Torget i Trondheim i samme periode være helt stengt for trafikk, også kollektivt. Dette er trolig en av årsakene til at kommunen nå lar motorsyklister bruke denne plassen som til vanlig er forbeholdt bussene i byen.

Vi vet at NMCU i lengre tid har prøvd å fått til en løsning med Trondheim Kommune om en slik treffplass, noe som har vært en til dels vanskelig prosess. Endelig har dette løst seg, i hvert fall for en tidsperiode nå i sommer, så får vi håpe at kommunen etter dette gir motorsyklister et permanent tilbud i hele sommerhalvåret i årene som kommer.

Eileen Brandsegg som er City Manager i Trondheim er meget glad for at de nå sammen med blant annet Trondheim Parkering har fått til en løsning i Trondheim. Hun håper at dette kan bli en permanent løsning om brukerne føler at plassering og tilbud er tilfredsstillende. Nå er det planer om å gjøre Torget i Trondheim 100% fri for trafikk og hele Torget skal pusses opp til å bli en storstue for alle i byen. Brandsegg har da forhåpninger å kunne få til et permanent tilbud til motorsyklistene i byen.

Leder ved NMCU i Sør-Trøndelag, Christian Harholt,utaler følgende:
Derfor er det fint å oppleve at vi har fått gjennom vår søknad om et slikt uformelt treffsted. Noe som viser at det også er mulig å støtte denne formen for kulturutøvelse, uten at det trenger å koste stort i kroner og øre.

Vi håper og tror at dette blir en naturlig møteplass for både ferske og erfarne motorsyklister, i et solfylt Trondheim sentrum. Vi regner med at man vil kunne oppleve massevis av mimring fra “gamlegutta” som opplevde “de gode gamle dager”, side om side med frisk ungdom i sin beste alder, fra alle fraksjoner i motorsykkelmiljøet.

Stein Ivar Rensbakken ved Brukbar er også svært positiv til dette tiltaket. De ønsker alle som parkerer utenfor hjertelig velkommen innom.

Kart for området:
Kart_TorgetTrd_1210764553.jpg

Facebook-kommentar