Veiarbeid-1

 

NAF MC er ikke snaue: Nå har de laget et nytt veibasert trafikksikkerhetskurs for motorsyklister, og gir deg penga tilbake om du ikke er fornøyd!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Kurset retter seg like mye mot uerfarne som erfarne motorsyklister. Som NAF MC sier i kursbeskrivelsen: «Vi vet at erfarne har noe som uerfarne burde få vite så tidlig som mulig. Vi vet at skolerte veiledere har noe som erfarne burde reflektere mer rundt».

 

EGNE VEILEDERE

NAF MC har utdannet egne veiledere for kurset, og går med det heldigvis bort fra det lett forslitte begrepet «instruktør». Kurset består av noen enkle, men viktige øvelser i kjøregård, samt øvelser ute i trafikken. Du lærer trolig verken bakhjulskjøring eller kneskrap, men du får øvelser og oppgaver som gjør det enklere å oppfatte vegmiljøet riktig. Dette skal resultere i at du bruker farten smartere, og får færre overraskelser.

 

MED HODET

Kurset retter seg tydelig spesielt inn mot innsiden av motorsyklistenes hoder, og skal lære deg en kjørestrategi som gjør at du ikke blir påkjørt, og at du ikke kjører på andre. Det kjøres med syv deltakere i hver gruppe, og det blir gruppesamtaler før og etter hver tur. Og som det står i kursbeskrivelsen: «Her er det ingen pekefingermentalitet. Det er dine opplevelser som bestemmer hva du ønsker å endre på. Om du er fersk eller har lang erfaring har ingen betydning».

 

MC-STRATEGI

Et av tiltakene i den nye MC-strategien til Statens vegvesen er at det skal tilbys flere rimelige lavterskeltilbud. Det er derfor NAF MC har tatt utfordringen fra NMCU og utviklet sitt kursopplegg.

Morten Fransrud, fagsjef i NAF Trafikktrening og ansvarlig for kursopplegget, sier følgende til NMCU:

– Får du ikke større kjøreglede, eller en mer bevisst og tryggere atferd etter fullført kurs, får du penga tilbake!

Kursdatoer, steder, priser og informasjon om påmelding finner du hos NMCU og hos NAF MC.

Facebook-kommentar