Det var stor jubel i Ducati-leiren da Ole Bjørn Plassen (27) fra Sande i Vestfold hentet hjem NM tittelen i Superbike.

Han hadde allerede før helgen opparbeidet seg en ledelse på 19 poeng.

Ole Bjørn tok ledelsen i første løp og ledet halve løpet. Ole Bjørn og Haaland var i en klasse for seg, og ingen kunne true dem. Da Haaland gikk forbi valgte Ole Bjørn å kontrollere inn til en 2. plass. Det var selvfølgelig kjedelig å la Norvald gå, for jeg hadde selvfølgelig lyst til å kjøre for seier i løpet også. Men jeg måtte tenke på sammenlagt seieren, og da var det smarteste å sikre 2. plassen i stedet for å risikere å havne i grusen, smiler Ole Bjørn.

I løp 2 stod Ole Bjørn i pole, etter å kvalet inn på tiden 57.5 som bare er en tidel bak banerekorden, som han selv satte under nordisk mesterskap i fjor. Ole Bjørn kjempet helt i toppen, men hele NM tittelen holdt på å ende i grusen da konkurrent Anders Helgerud prøvde seg på en litt for sein innbremsing i sjikanen. Helgerud krasjet i siden på Ducatien. Ole Bjørn klarte å holde seg på hjula. men måtte en tur ut av banen. Helgerud var ikke like heldig og endte løpet i grusen. Dermed kunne Ole Bjørn safe seg inn til 3. plassen og ta med seg NM tittelen og laurbærkransen hjem til Sande.

Det er første gang på 10 år at en Ducati tar NM gull. Den gang var det Rolf Kåre Valderhaug på Ducati 748RS i klassen Supersport. Ducatien er råsterk og har et utrolig bra chassis. Tror ikke det er så mange som har bedre sykkel enn oss for å si det sånn, smiler en fornøyd norgesmester. Teamet har i år fått støtte fra Ducati-fabrikken og har nå 4 stk råflotte Ducati 1098R i stallen. De har også med seg et stort støtteapparat fra Løvaas Motor, som er Norges største Ducati-forhandler.

Krasj for storebror
Teamkollega og storebror Tor Erik, har vært forfulgt av uhell i år, og uhellet sviktet ikke denne gang heller. I løp 1 hadde han 4. startspor, rett ved siden av broder Ole Bjørn. Men han mistet bremsene i over 200 km/t og havnet på trynet i grusen. Det gikk veldig fint. Jeg har hatt en del krasj i stor fart de siste åra, og det går stort sett veldig bra smiler hardhausen. Det gjør stort sett mest vondt i lommeboka.

Til 2. løpet ble ikke kvalen like bra, men han kjørte seg opp til en 6. plass, og hadde 4. beste rundetid i løpet.

Gjesteopptreden i 600.
Tor Erik gjorde også gjesteopptreden, på samboeren sin sykkel, i 600 løpet og imponerte stort blant den nordiske eliten. Han var 4. beste nordmann og dette på lånt sykkel. I løp nr 2 krasjet han i en innbremsing, men kom seg på banen igjen og gjorde en formidabel innhenting og endte på en 15. plass før målflagget kom.

Halve Sande i ryggen
Halve hjembygda går mann av huse når brødrene Plassen er ute på løp. På NM finalen var det folksomt i depotteltet til Plassen Racing. Det var rødkledde supportere i hele depotområdet og teamet duket opp med middag for 50 personer på taket på pitboksene lørdag kveld. Endatil Ordfører Karl Einar Haslestad hadde lagt merke til bragdene og ringte inn en hilsen fra hjembygda som ble lest opp over høytaleranlegget ved premieutdelingen. Vi er kjempeglade for all støtte og hjelp vi får i fra bygda sier Tor Erik Plassen. Vi har folk som hjelper oss med alt mulig fra sponsor til matlaging og sveising. Vi hadde ikke klart oss uten denne fantastiske gjengen. De følger oss på løp fra Mo i Rana til Anderstorp i Sverige. Norgesmester Ole Bjørn nikker bekreftende og takker hele bygda, støtteapparatet og sponsorene for NM tittelen.

Hva som står på planen for neste år vet ikke den nybakte norgesmesteren ennå. Satsing i utlandet frister, men da må både økonomi og en del andre ting på plass

Les mer om norgesmesteren og teamet på www.plassen-racing.com

Facebook-kommentar