berthelsenrmf04

 

Årets norgesmester i klassen Superbike har gjestet det åpne, internasjonale tyske mesterskapet (IDM) i helgen. Det ble en blandet opplevelse for Carl Berthelsen på Hochenheimring.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I det tyske mesterskapet kjører klassen Superbike og Superstock 1000 sammen, og de kjører to løp på søndag – slik man tidligere også gjorde i World Superbike. Hochenheimring viste seg fra sin beste, solrike side da Carl og resten av feltet sto på startstrek før det første racet.

 

GOD START

Berthelsen sier selv Facebook-siden til Team Suzuki Norway at han var relativt fornøyd med selve starten, og kom ut av sving to som 15. mann. Men i følge samme Berthelsen var han litt «het i toppen», gjorde noen småfeil underveis. Dette resulterte i at han ikke var så fornøyd med verken utførelse eller plassering etter målgang. Han endte som nummer 17 totalt, men som nummer fire (av ni startende) i klassen Superbike.

 

BEDRE START

Til løp nummer to hadde teamet lagt om til et litt mykere bakdekk, og Berthelsen hadde umiddelbart en god følelse.

– Jeg fikk en enda bedre start enn i det første løpet, og var betydelig mer fokusert, sier han til Team Suzuki Norway. Godfølelsen gjorde at han begynte å kjøre mer aggressivt.

– Jeg følte virkelig at jeg kunne følge de helt i front, og forbedre min egen posisjon, forteller den norske føreren.

 

FULL STOPP

Men slik gikk det dessverre ikke. Nordmannen var i «full attack mode» som han beskriver det, da han i en hard innbremsing på runde fire regelrett ble «torpedert» av en fører som kom bakfra. Knall og fall, men Suzukiføreren som kjører for Borg kom heldigvis uskadet fra det.

– Jeg fikk i alle fall virkelig krasjtestet skinndressen min.Å skli 50 meter bortover asfalten setter virkelig skinnet på prøve, sier han og smiler.

 

Facebook-kommentar