FØRERE: Norske Thomas Sigvartsen er en av førerne i årets europamesterskap.

FØRERE: Norske Thomas Sigvartsen er en av førerne i årets europamesterskap.

 

Det ble både opp- og nedtur for de norske førerne under årets åpningsløp i Europamesterskapet i roadracing. Løpene gikk på banen i Valencia i Spania.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Norge har to førere i FIM CEV International Championship, som er det offisielle navnet på europamesterskapet. Thomas Sigvartsen stiller i Moto2, mens Ole Bjørn Plassen kjører Superbike.

 

TO LØP

Moto2-førerne kjører to løp på en helg. Og Thomas Sigvartsen gjorde sine saker bra. I det første løpet ble han nummer syv i et felt med nærmere 30 førere på startplaten. I løp nummer to klatret Sigvartsen ytterligere en plass på resultatlisten, og endte som nummer seks. Tidsmessig var det i siste løp (19 runder) drøyt 30 sekunder opp til vinneren. Etter de to løpene i Valencia ligger Sigvartsen på en solid syvendeplass sammenlagt.

 

plassen2

UHELDIG: Ole Bjørn Plassen kom aldri til startstreken under åpningsløpet i Valencia. Foto: Beate Cathrin Haugen.

 

UHELDIG PLASSEN

Superbike-fører Ole Bjørn Plassen har store ambisjoner i årets EM, og satser knallhardt internasjonalt i 2016-sesongen. På banen i Valencia har Plassen en personlig bestetid på 1.36,4 fra 2014-sesongen. Under den første av to kvalifiseringer klarte plassen en tid på solide 1.37,9 og en foreløpig syvendeplass. Han hadde nok håpet å forbedre den tiden litt under kvalifisering nummer to. Slik gikk det dessverre ikke, og Ducatiføreren fikk sammenlagt niende startspor til løpet på søndag.

 

HELVETES SKUM

Dessverre gikk løpet uten at Ole Bjørn Plassen sto på startstreken. Han måtte avbryte siste kvalifisering tidlig, fordi sykkelen ikke fungerte helt som den skulle. Det viste seg at noe av skummet i tanken (brannhindrende) hadde løst seg opp, og tettet blant annet bensinfilter og dyser. Dermed måtte Norges raskeste RR-fører se løpet fra sidelinjen.

 

Facebook-kommentar