Endelig, nå klarte Sturla Fagerhaug det han hadde jaktet på lenge, nemlig VM-poeng og det var en flott oppvisning i helgen i Tyskland, Sachsenring.Av: Mona Forsnes

Her er en mer oppdatert og utfyllende artikkel om hvordan det gikk med Sturla i Tyskland:

Hans beste tid ble tilslutt 1.30.1, 2,7 sek bak raskeste fører, Marc Marquez.

Lørdag startet med våt, litt opptørkende bane. Det var vått nok for regndekk, og etter noen runder for å kjenne på underlaget fikk Sturla virkelig vist seg frem på dette litt tricky føret. Midtveis i passet var han raskest av alle runde etter runde. Banen tørket mye opp mot slutten av den 40 minutter lange treningen, og Sturla, Marc Marquez, Pol Espargaro og Esteve Rabat vekslet stadig topplasseringer. Sturla endte tilslutt som nummer 4 på dette treningspasset.

Link til Fritrening 2

Utover dagen tørket det opp, og det var klart for kvalifisering. Sturla lå godt plassert med blant andre Koyama, Zarco og Rabat, da han fikk tekniske problemer og måtte bryte. Det var radiatoren som gikk i stykker, noe som fører til overopphetet motor og motorhavari dersom man ikke stopper. Sturla prøvde å putre inn til depoet for å få problemet fikset, men innen han nådde så langt stoppet sykkelen. Uhellet oppstod etter kun 7 runder, så Sturlas tid holdt bare til 22. startspor.

Link til Kvalifisering

Søndag morgen og Warm-Up: Regn og litt kjøligere, altså et føre som passet Sturla godt. Igjen var han godt plassert i toppen, og da tren

igen var over kunne han notere seg 5. beste tid.

Link til Warm Up

Nok en gang tørket det opp, og ved løpsstart var det ingen team som helt visste om de skulle gå for slicks eller regndekk. Det var fortsatt mange våte partier, men ettersom det ikke så ut til at det skulle komme flere byger bestemte Sturla seg for slicks. Det skulle vise seg å være et bra valg! Endel førere gikk for regndekk i håp om at det skulle komme mere regn, men alle disse førerne fikk etterhvert problemer ettersom de myke dekkene “brant opp”. Sturla tok det litt med ro på de første par rundene for å bli kjent med grepet på de ulike banepartiene. Deretter startet han en imponerende opphenting. Fra sitt 22. startspor var han i løpet av de første 9 rundene oppe på 15. plass. Derfra fortsatte han opphentingen, og lå tilslutt i gruppe med Danny Webb og Efren Vazquez, og kampen om 7. plassen. Det ble tillslutt Webb som tok 7., Vazquez 8., og Sturla 9., og med denne plasseringen har Sturla gjort sitt beste løp noensinne.

Link til RACE

Nå blir det tid til litt feriering, og turen går til Kragerø og Red Bull Cliff Diving World Series førstkommende helg. Denne gang naturlig nok som tilskuer. Innimellom racene i andre halvdel av sesongen er det også lagt inn treningsopphold i Italia og Østerrike.

Ps. Førsteplassen ble beslaglagt av spanjolen Marc Marquez (17) som har fem seiere på rad og har en klar ledelse i mesterskapet med sin 157 poeng (nestemann har 131 poeng).

Foto: Thomas Seidenglanz

zp8497586rq

Facebook-kommentar