HELT SUVEREN: Pål Anders Ullevålseter leder nå med to og en halv time på nærmeste konkurrent.

HELT SUVEREN: Pål Anders Ullevålseter leder nå med to og en halv time på nærmeste konkurrent.

 

Pål Anders Ullevålseter fortsetter å imponere og dominere i Africa Eco Race. Han vant dagens etappe med drøyt syv minutters forsprang til nærmeste konkurrent.

 

Tekst: Claus Diseth

Foto: Alain Rossignol

 

Med dagens etappeseier trygget nordmannen ledelsen i ørkenrallyet. Han leder nå med to timer, trettito minutter og åtte sekunder på østerrikeren Robert Theuretzbacher. Han på sin side har drøyt halvannen times forsprang på tredjemann i sammendraget, Gilles  Vanderweyen etter at ni av tolv etapper er kjørt.

 

KJØRER SEG OPP

Nordmann nummer to i Africa Eco Race er John Olav Lindtjørn. Etter et par etapper midt på treet – og en to timers tidsstraff – har han nå begynt å klatre på sammenlagtlista. I dag kom han i mål som nummer fem, ca 35 minutter etter Ullevålseter. Lindtjørn er nummer seks i sammendraget.

 

HARD ETAPPE

Dagens niende etappe var på totalt 390 kilometer, hvorav 366 kilometer var fartsprøve. Underlaget har i følge arrangørene vært en herlig blanding av sand, sanddyner og endel steinete partier.

 

GOD TAKTIKK

Ullevålseter sa på sin egen blogg onsdag, at taktikken i dag var å legge seg på hjul med Theuretzbacher som startet to minutter foran nordmannen, vente på at han gjorde en feil – for så å kjøre fra. Det kan se ut som om taktikken lykkes. I dag ble tyskeren Ingo Waldschmidt nummer to, syv minutter bak Pål Anders. Østerrikeren kjørte inn til tredjeplass på dagens etappe – 22 minutter etter Ullevålseter.

 

 

Facebook-kommentar