Ikke før vi har skrevet om Thailand og flotte motorsykkelopplevelser der, kommer det også informasjon om Vietnam og andreopplevelser der.
Av: Mona Forsnes

Vi motorsyklister elsker nye utfordringer og nye plasser og dette er også nok en utfordring for lommeboken…

Å reise med motorsykkel handler om nærkontakt med natur, kultur og folk. Nå kan du også oppleve Vietnam fra et motorsykkelsete.

MCReiser-Vietnam-2_1269855493_1269855531.jpg

Bli bergtatt av de stupbratte fjellene langs elven Da. Besøke «stedet mellom himmel og jord», Dien Bien Phu. Og riste rumpa på krøtterstier for å komme frem til landsbyer hvor tiden har stått stille. Dette er Vietnam.

MCReiser-Vietnam-1_1269855132_250x373.jpg

Første gang

Fredrikstad-firmaet mcReiser.no er en av svært få turoperatører som arrangerer guidede motorsykkelturer i Vietnam. Årets tur har avreise i oktober, og er en nyhet i selskapets «reisekasse».

I tillegg til Vietnam arrangerer vi guidede motorsykkelturer i Sør-Afrika, Namibia, USA, Australia og Europa, sier selskapets daglige leder, Knut Jarle Gjerdsbakk.

Utenfor allfarvei

Kan det være risikofylt å dra på en slik tur?

Trafikken rundt, og i de største byene i Asia er kaotisk. Derfor velger vi å holde oss langt unna hovedveiene. Det gjør jo også sitt til at vi finner de gode opplevelsene, og kommer i nærkontakt med både natur, kultur og folk, sier Gjerdsbakk.

Firmaets turer i Asia og Afrika foregår alltid med både lokal og norsk guide for å ivareta deltakernes sikkerhet.

Ny trend

Guidede turer på motorsykkel er en relativt ny trend i reisemarkedet.

Vi har drevet med dette snart i ti år, men det er kanskje først de siste to, tre årene at det virkelig har «tatt av», forteller Gjerdsbakk.

Hvem er det som reiser på slike turer?

Folk fra alle samfunnslag og i alle aldersgrupper, selv om hovedtyngden av våre reisende nok er godt etablerte mennesker. Det er i tillegg svært gledelig at stadig flere kvinner reiser med oss. Og heldigvis ikke lenger bare som «eksosryper».

Myten om «The Lone Rider»

Vi trodde at motorsyklister var ensomme ryttere. Hva har hendt med myten om «The Lone Rider»?

Å kjøre motorsykkel handler vel så mye om å være del av et sosialt fellesskap. I tillegg er det slik at en langtur på motorsykkel for mange krever mye tid og planlegging på forhånd. Tid som folk ikke har i dag. Vi sørger for spennende ruter, hotellbestillinger, og alt praktisk forøvrig, slik at deltakerne kan konsentrere seg om selve opplevelsen, sier Gjerdsbakk.

MCReiser-Vietnam-1_1269853990_1269854804.jpg

Mer informasjon finner du på mcreiser.no

Facebook-kommentar