SITTESTILLING: Riktig sittestilling kan gjøre mc-turen så mye morsommere, og mindre slitsom.

 

Gjør deg selv en tjeneste denne sesongen: Gi deg selv en presang som vil vare resten av ditt motorsykkel-liv. Kom deg på rett kurs.

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Uerfaren? Litt erfaren? Veldig erfaren med grått hår og åpningshjelm? Adventuresykkel? Nakensykkel? Sportssykkel? GoldWing? Eller Harley-Davidson med liten nedbrekksvinkel? Spiller ingen rolle. Det er alltid et kurs som passer deg. Til og med for de med racingambisjoner. Ja til og med for de som kjører aktivt i norsk roadracing.

 

SELVSKRYT

Vi tar selvskrytet først (så er vi ferdige med det): Bikeport er en av Norges største og eldste arrangører av både førerutviklingskurs på bane, lisenskurs for roadracing og rene banedager for konkurransemiljøet. «Dyktige instruktører» og «Svært godt organisert» er tilbakemeldingene vi får fra fornøyde kursdeltakere på alle nivåer. På DENNE SIDEN finner du en oversikt over våre tilgjengelige kurs i år.

 

MANGE ARRANGØRER

Men det er selvfølgelig flere og dyktige arrangører av kurs som vil gjøre deg til en bedre motorsyklist. Vår personlige favoritt holder til over hos «søta bror» – altså i Sverige. Arrangør er verdens største motorsykkelorganisasjon SMC (javisst, med sine ca 70.000 medlemmer er de størst i verden). HER FINNER DU en oversikt over kurs som arrangeres av SMC School. Hvorfor vi holder en knapp på svenskene? De har et svært godt utdannet instruktørkorps, kjører kurs over hele landet i et antall som imponerer, og har et solid pedagogisk fundament for sin føreropplæring.

 

TANGO MED PURKEN

En annen av våre favoritter, er kursene til Tango MC. Tango MC er en frittstående motorsykkelklubb med medlemmer som jobber eller har jobbet på Trafikkorpset ved Oslo politidistrikt. Tangodanserne arrangerer sine kurs på gocartbanen i Trøgstad i Østfold. Er du fersk motorsyklist, eller skeptisk til å kjøre på en stor bane, er dette stedet å starte.

 

IKKE KOMPLETT

I tillegg til de vi har nevnt, arrangerer NAF MC føreropplæringskurs forskjellige steder i landet. Det samme gjør Senior MC, og flere andre. California Superbike School oppretter i år egen skandinavisk «filial», men vi er litt avventende med å anbefale CSS Skandinavia akkurat nå. Rett og slett fordi vi ikke vet hvor de skal hente sine coacher fra. Men om de benytter det erfarne, engelske instruktørkorpset er det bare å melde seg på – om du har råd.

Som du skjønner er ikke denne listen komplett. Hør med venner og kjente hvor de har gått sine kurs.

 

FORSIKRING?

Skal du delta på et førerutviklingskurs på storbane (i Norge har vi Arctic Circle Raceway utenfor Mo i Rana, Vålerbanen ikke langt fra Elverum og Rudskogen i Rakkestad, Øsfold) med en gateregistrert motorsykkel, er det lurt å sjekke med forsikringsselskapet ditt om forsikringen din gjelder på nettopp det kurset du har planer om å delta på.

Uansett hvem du velger som arrangør: Lykke til!

 

Facebook-kommentar