RETT VEI: Nå leder Pål Anders Ullevålseter Africa Eco Race med nesten tre timer.

RETT VEI: Nå leder Pål Anders Ullevålseter Africa Eco Race med nesten tre timer.

 

Stort sett har konkurrentene bare sett ryggen til Pål Anders Ullevålseter. I dag vant han nest siste etappe i Africa Eco Race, og har nesten tre timers forsprang på nærmeste konkurrent.

 

Tekst: Claus Diseth

Foto: Alain Rossignol

 

Etter 11 av 12 etapper i Africa Eco Race er Pål Anders Ullevålseter helt suveren. Med nesten tre timers forsprang på nummer to i ørkenracet, ligger det an til å bli parademarsj frem til målgang på søndagens siste etappe.

 

TRIVES I SAND

Det er tydelig at Pål Anders Ullevålseter trives i sanddynene i Mauritania. Dagens etappe gikk fra Toueila i Mauritania til Saint Louis i Senegal. Totalt var etappen 494 kilometer lang, med en fartsetappe på 202 kilometer.

 

SOLID LEDELSE

Nordmannen var raskest også i dag, selv om konkurrentene bak har hans spor å følge. Ullevålseter var drøyt seks minutter raskere i dag enn nummer to på etappen, tyskeren Ingo Waldschmidt. I sammendraget er det østerrikeren Robert Theuretzbacher som ligger nærmest Ullevålseter. Han har nesten tre timer å ta igjen på Ullevålseter i morgen, søndag.

 

OPP OG FREM

John Olav Lindtjørn kjørte også en god etappe i dag. Han var 24 minutter etter Ullevålseter, og ligger på en relativt trygg femteplass i sammendraget. Dessverre er det såpass langt opp til nestemann, at Lindtjørn trolig ikke har mulighet til å forbedre sammenlagtplasseringen på søndagens etappe.

Facebook-kommentar