pedrosa3

 

Søndagens seier i MotoGP-løpet på San Marino i Italia kunne ikke vært mer fortjent, eller gått til en mer sympatisk fører.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Honda-fører Dani Pedrosa har de siste sesongene vært stilt fullstendig i skyggen av sin spektakulære teamkamerat Marc Marquez. Og årets sesong har ikke vært bra for den sympatiske spanjolen. Med to tredjedeler av sesongen kjørt sto han fortsatt uten løpsseire. Det forandret seg på Misano.

 

HELT SUVEREN

Jorge Lorenzo tok som vanlig starten, med Valentino Rossi og Maverick Vinales hakk i hæl. Bak fikk Dani Pedrose en veldig god start fra åttende startspor, og var raskt med i kampen om tredjeplassen med Marquez, Dovizioso og Vinales. Deretter begynte den lille spanjolen å plukke plasser en for en. Måten han kjørte forbi Marc Marquez på, må ha fått den doble verdensmesteren til å føle seg som læregutt igjen. Helt suverent!

 

LORENZO BLE SUR

I siste sving på runde én av det 28 runder lange løpet passerte Rossi sin «teamkamerat» (de er ikke spesielt gode venner) på elegant, men aggressivt vis. Noe som selvfølgelig har gjort Lorenzo sur i ettertid. På pressekonferansen etter løpet kom de to Yamaha-førerne i munnhuggeri, hvor Lorenzo mente Rossi omtrent kjørte ham av banen. Løpsledelsen hadde imidlertid ingen innvendinger mot Rossi manøver.

 

I FØRINGEN

Deretter stakk Rossi fra Lorenzo, og opparbeidet seg på et tidspunkt en ledelse på drøyt halvannet sekund. Men bak i feltet var det Pedrosa som var raskeste mann på banen. Det var bare et spørsmål om tid når han skulle passere Lorenzo. Det skjedde også på elegant vis. Og dermed var jakten på Valentino Rossi i gang. Og når «The Baby Samurai» som Pedrosa kalles tok igjen Rossi, var italieneren fullstendig sjanseløs. Dermed kunne Pedrosa feire sin første MotoGP-seier i 2016. Og en høyst fortjent en!

Rossi ble nummer to, og Lorenzo nummer tre. Marquez måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen, men leder fortsatt VM-serien med 43 poeng på Valentino Rossi. Det er fem løp igjen av årets sesong.

pedrosa1

Facebook-kommentar