ullevalseter

SUVEREN: Pål Anders Ullevålseter liker seg tydeligvis i Afrika, og leder årets utgave av Africa Race helt suverent. Bildet er fra fjorårets konkurranse. Foto: Alain Rossignol.

 

Pål Anders Ullevålseter er helt suveren i årets utgave av Africa Race fra Monaco til Dakar. Konkurrentene har så langt ikke vært i nærheten av «pensjonisten».

 

Tekst: Claus Diseth

 

Han har vunnet samtlige kjørte etapper, og dermed også kjørt inn gode penger for skoleprosjektet han støtter. Du kan lese mer om det HER

 

SEIERSBONUS

Ullevålseter får en sum penger av sine sponsorer for hver etappe han vinner, og pengene skal han selv overlevere etter målgang i Dakar.

Den aller første etappen i årets Africa Race ble avlyst på grunn av tidstrøbbel. Men etter det har vår mann rett og slett vært best. Ullevålseter sa før løpet startet at han skulle ta det med ro og bare «cruise» seg gjennom etappene. Men som han sier selv på sin blogg: – Jeg ble sløv, og skjønte at jeg måtte sett opp farten for å kunne klare å holde fokus.

 

HVILEDAG

I går var det hviledag for førerne i Afrika Race, og det kommer visst godt med. Ullevålseter – som ikke har trent som han pleier – sier han har vondt i kroppen, og at det derfor skulle bli godt å slappe av.

I dag kjøres den første av seks etapper i Mauritania etter at førerne har kjørt fire etapper i Marokko.

 

LEDER SUVERENT

Etter de fire gjennomførte etappene (før i dag, mandag) leder Ullevålseter med drøyt to timer på det russiske stjerneskuddet Anastasia Nifontova. Den norske debutanten Joakim Lundby gjør også sine saker bra, selv om en krasj og et kort sykehusopphold har gitt ham en solid tidsstraff.

Facebook-kommentar