Piaggio-gruppen med merkevarene Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Derbi og Moto Guzzi skal ha fått innvilget et lån fra den Europeiske Investeringsbanken (European Investment Bank, EIB) på ikke mindre enn 150 millioner Euro.

Lånet skal investeres i forskning og utvikling.

I følge økonomisjefen i Piaggio, Michele Pallottini, vil dette lånet gi dem muligheter til større fokus på forskning og utvikling av både sikrere og mer bensineffektive motorsykler. Selvsagt skal også pengene brukes til utvikling av hybride og batteridrevne sykler for fremtiden. Dette lånet sikrer en høy aktivitet på denne type utvikling i årene fremover.

Piaggio-gruppen hadde en liten nedgang på salg av sykler de første ni månedene av 2008 sammenliknet med året før. i perioden januar september 2008 solgte de hele 537.900 enheter, mens det samme tallet for 2007 var 569.300 enheter. Dette ga en nedgang på 5,5%.

Med lånet på 150 millioner Euro håper gruppen å få utviklet nye modeller for fremtiden som øker salget og gjør gruppen klar for å møte de utfordringer som alle motorsykkelprodusenter (og andre produsenter av motoriserte kjøretøy) står ovenfor. Stadig strengere krav med tanke på sikkerhet, utslipp, global oppvarming og et ønske om alternative kraftkiler presser på i hele bransjen.

Den Europeiske Investeringsbanken har signalisert at de ønsker å hjelpe alle Europeiske produsenter av kjøretøy med midler for investeringer i forskning og utvikling av mer miljøvennlige kjøretøy.

Facebook-kommentar