Plassen Racing har i år fått fabrikkstøtte fra Ducati via Løvaas Motor. Representanter fra Ducati-fabrikken var i forrige uke i Norge for å sluttføre avtalen.Av: Mona Forsnes

Avtalen innebærer at brødrene Plassen kommer til å kjøre værstingsykkelen Ducati 1098R Bayliss Edition i år. Dette er en spesial utgave av 1098Ren de har kjørt de to siste år. Sykkelen har L-twin motor på 1198 ccm, den yter originalt 200 hester på motoren og 135 nm. Kjøreklar vekt uten bensin er lave 168 kg.

Løvaas Motor, som er Norges ledende Ducati forhandler, kommer til å serve avtalen og teamet. For teamet er det helt avgjørende å ha en så seriøs og pålitelig støttespiller med på laget. Løvaas Motor sitter inne med mye kunnskap og erfaring som teamet drar nytte av.

Plassen-Racing-Teambilde_1266567444_1266567510.jpg

Plassen Racing er et av nordens raskeste roadracingteam. Teamets førere er brødrene Ole Bjørn (26) og Tor Erik Plassen (28) fra Sande i Vestfold. Med seg har de et støtteapparat av mekanikere, medhjelpere og servicepersonell. De har også en egen fanklubb som følger dem rundt på alle løp.

Plassen brødrene kommer i år til å satse sterkt i NM og Nordisk mesterskap i klassen Superbike, som er skandinavisk motorsykkelsports Formel1-klasse.

Ole Bjørn er, etter overbevisende kjøring og mange pallplasseringer de siste to år, blant de aller største favorittene både til NM-gullet og Nordisk mester tittelen.

Ole-Bjoern-i-ledelse-NM-Rudskogen-2009_1266567542_1266567552.jpg

Tor Erik har hele tiden siden han debuterte i Superbike-klassen for 2 år siden, hevdet seg i toppen. I fjor ble sesongen litt amputert etter at han knuste kragebeinet på løp i Sverige. Målet for 2010 er pallplass i NM sammenlagt.

Tor-Eri-_EM-Karskoga_1266567581_1266567591.jpg

Are Legaard hos Løvaas Motor forklarer satsingen til Ducati og Løvaas Motor slik:

Brødrene Plassen har vist at de er helt i toppen i nordisk roadracing. De er gode representanter for oss og for Ducati.

Like viktig for oss er arbeidet de gjør utenfor banen. Teamet er pliktoppfyllende og har et miljø på og utenfor banen der våre kunder føler seg inkluderte.

Det jobbes nå med flere potensielle samarbeidspartnere for å få resten av budsjettet på plass. Teamet har over mange år hatt engasjerte og trofaste sponsorer som vil følge dem videre. Softspring (softwarefirma fra Bodø) er blant annet en av de store hovedsponsorene som blir med også i 2010.

De første testene for teamet på nye sykler er allerede om en måned i Spania og Tyskland. Første løp i Nordisk Mesterskap er 15.-16. mai på Falkenberg i Sverige. Første NM runde går av stabelen 05.-06. juni på Rudskogen.

Brødrene er også å finne som instruktører på banedagene til Desmodromene (Norsk Ducatiforening) som de har et tett samarbeid med.

Les mer på: www.plassen-racing.com

Facebook-kommentar