Det har i helgen vært en stor norsk dag i motorsporten, med to norske utøvere som har debutert i RoadRacing i CIV Repsol Cup. Helgas konkurranse gikk i Portugal på Circuito do Algarve.

 

Sigvartsens moto2-deput

Først ut som debutant i løp var Thomas Sigvartsen, som kjører i moto2-klassen. Sigvartsen kvalet inn til en 24 plass.

I løp en syntes han at han fikk en god start, men tapte en del plasser de første svingene, og var helt nede på 31-plass. Sigvartsen viste imidlertid styrke og kjørte seg oppover i feltet, og havnet tilslutt på en 24 plass også i løpet.

 

Selv uttalte Sivartsen dette etter løp 1 til BikePort: “Ja, det var vanskelig i dag. Løp 1 gjør jeg noen feil på første runde pga våte flekker på banen og rygger 7 plasser. Kjører et veldig bra løp i midtfasen hvor jeg plukker plasser og har et bra tempo. Men avslutter litt svakt. ”

 

I løp to var kjørte Sigvartsen litt cross utenfor asfalten og det begynte å regne ute i løpet. Da lederen passerte målstreken etter 75% kjørt distanse ble løpet flagget av med rødt pga væromslaget. Sigvartsen klarte enda bedre plassering i løp 2 med en 19 plass, men står da desverrre uten poeng etter første dobbeltløp.

 

“Løp 2 er jeg av banen i sving tre pga en krasj. Men kjører meg opp til 19 plass. Så begynner det å regne, og jeg tar igjen en gruppe på seks, så er veldig nære en topp 13 før det blir rødflagg. Kjører rundetider som topp 6 de siste rundene når det drypper fra himmelen. Så det er jeg veldig fornøyd med.”

 

Resultater Moto 2

20150426_Moto2_1

20150426_Moto2_2

 

 

Plassen med for lett sykkel

Plassen

Ole Bjørn Plassen hadde et noe bedre utgangspunkt før dagens dobbeltløp, da han kvalet inn til en meget imponerende 8 plass.

Plassen falt noe tilbake helt i starten, man klarte å kjøre seg oppover igjen fra 10-11plass til en svært respektabel 7.plass. Plassen selv var ikke helt fornøyd og mente han burde ha mere inne til andre løpet.

Dessverre ble Plassen etterpå diskvalifisert fra løp 1 da MC’en på kotnrol etter løpet manglet 0,5 kg på minimumskravet. Plassen Racing sier selv at dette var veldig kipt. «Er en dårlig feil som ikke skal skje. Men vi tar med oss at Ole Bjørn henger bra med selv om sykkel ikke er optimal. Utover sesongen er jeg sikker på han kommer å kjempe lenger opp»

 

I løp 2 kjørte Plassen seg helt opp til en sjetteplass, kun et par runder før målgang. Dessverre gikk det litt i revers på slutten så fasiten ble en 8 plass.

 

Plassen uttaler at de har diverse problemer som gjør at de ikke helt klarer å være top 5, men at de regner med dette vil rette på seg utover når fører får mer kjøring og de får jobbet mer med sykkelen.

 

«Vi kom hit med målsetting om top 10, så er passe fornøyd med 7 og 8.» Sier Plassen i en uttalelse.

 

Resultater SuperBike

20150426_SuperBike1 20150426_SuperBike2

 

Du finner all informasjon om CIV Repsol Cup her: http://www.fimcevrepsol.com/en

Facebook-kommentar