Ole Bjørn Plassen

Ole Bjørn Plassen. Foto: Gary Bailey.

 

Ole Bjørn Plassen satser i år for fullt i det europeiske superbike-mesterskapet. Søndag kjørte nordmannen inn til en syvendeplass på legendariske Catalunya utenfor Barcelona i Spania.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I dette selskapet er plasseringen knallsterk, men typisk vinnerskallen Ole Bjørn: Han var ikke helt fornøyd med resultatet.

 

STERK KVALIFISERING

Lørdag kvalifiserte Plassen inn til en fantastisk fjerdeplass, men ble skivset litt bakover i rekkene inn i første sving på løpet søndag. Etter drøyt tre runder ble løpet rødflagget etter en voldsom krasj i sving én som resulterte i at en av motorsyklene punkterte luftgjerdet. Dermed ble det omstart etter at gjerdet var bygget ut, og det opprinnelig 17 runder lange løpet ble redusert til kun syv runder.

 

DEKKPROBLEMER

Plassen sier på sin egen Facebookside at de hadde strevet med å få feste nok på bakdekket ut av sving. Derfor hadde han valgt en hard dekktype for løpet, og planen var å komme sterkt på de fem siste rundene. Når racet ble kortet ned etter rødflagget til en kjapp sprint, gikk den planen dessverre i vasken.

 

GJEV INVITASJON

Den norske føreren har gjort seg godt bemerket i Spania. Så godt at han i følge Plassen Roadracing Team er invitert av selveste Dunlop til å kjøre for deres første-team under 24-timers løpet på Catalunya i juli. Ikke dårlig, og et godt bevis på hvor høyt nivå nordmannen nå har inne.

 

VIDEO

Fikk du ikke med deg løpet på søndag. Da kan du se det i vinduet under. Superbike starter ca 2timer og 25 minutter ut i sendingen.

Facebook-kommentar