Det ble en positiv utvikling i helgens IDM-løp for flere av de norske førerne. Løpene gikk denne gang på Sachsenring, ca 35 mil syd for Berlin, med over 25.000 tilskuere.

Begge løpene i SuperBike ble vunnet av Yamaha-fører Jörg Teuchert. Beste nordmann ble Kai Børre Andersen med en fin 5-plass i første løp som han fulgte opp med en 6-plass i helgens andre løp.

Carl Berthelsen kjørte kvalifisering til startposisjon nr 24. I første løp klarte han tilslutt å komme in på en 21-plass. Andre løp ble rød-flagget underveis, og omstart måtte til. Carl mistet litt av flyten etter omstarten men klarte å hente hjem 16-plassen.

nurburgring02_1214293125.jpg

Carl Berthelsen selv uttaler at de nå ser ut til å begynne å få sykkel og dekk til å fungere slik de vil, og tilliten til utstyret er stigende. Dette gir en god følelse for den videre kjøringen i sesongen.

I 600-klassen gikk det ikke like bra. Petter Solli sliter med dekkene sine, og sier til BikePort at han føler han kryper rundt banen med sykkelen. Petter har en ekstrem kjørestil, spesielt inn i sving, som setter store krav til fremdekket. De dekkene han nå må kjøre med tilfredsstiller denne kjørestilen i svært liten grad.

Petter var og innblandet i en storkrasj i første sving i helgens løp, og måtte ut på grusen. Han klarte å holde seg på hjulene, men måtte bryte allikevel.

Facebook-kommentar