Honda-fører Henning Flathaug har allerede sikret seg NM-gullet.

Honda-fører Henning Flathaug har allerede sikret seg NM-gullet.

 

Flathaug ladet opp på Assen

Superstock600-fører Henning Flathaug kjørte IDM-løp på Assen i Nederland som oppvarming til NM-finalene på Vålerbanen.
ROADRACING: Årets suverene NM-vinner i Superstock 600, Henning Flathaug ladet opp med IDM-runde på Assen foran helgens NM-finale i roadracing på Vålerbanen. Honda-føreren sikret seg årets NM-gull allerede under den forrige NM-runden på Karlskoga.

–          Vi skal selvfølgelig gi gass og målet blir å vinne NM-finalen på Vålerbanen. Jeg kan kjøre helt uten press, og det blir utrolig godt. Nå kan jeg bryte begge løpene og likevel bli norgesmester, smiler han.

Fornøyd med IDM
Denne helgen kjørte Henning Flathaug årets sjette runde i det åpne tyske IDM-mesterskapet på Assen i Nederland. Dette er en bane den norske roadracing-talentet liker svært godt, og han er godt fornøyd med gjennomkjøringen.

–          Jeg er godt fornøyd med innsatsen på Assen. Vi perset med godt over sekundet, men jeg er litt overasket over at det var så mange førere holdt så høyt tempo, forteller han. Henning Flathaug kjørte inn til en 14. plass og en 13. plass i de to løpene.

–          Det var moro å kjøre i IDM igjen. Det er veldig høyt nivå i denne serien og det var inspirerende å kjøre. Jeg var litt uheldig på første kvalen der jeg måtte i asfalten etter å ha kjørt på et kunstgressparti på utsiden av banen. Heldigvis ble det ikke store skader på sykkel eller meg, sier han, og legger til.

–          Jeg var nok litt ivrig og ville litt mye denne helgen. Derfor ble det gjort noen småfeil i løpene som gjorde at vi ikke klarte målsettingen med å bli blant de ti beste, forklarer han.

Planlegger høsten
Til helgen går turen til Vålerbanen og årets siste NM-runde for Superstock600-klassen. Henning er sulten på å kjøre mer denne sesongen, men foreløpig er det usikkert hva Flathaug Racing skal kjøre.

–          Vi må sette oss ned å planlegge høstsesongen. Vi hadde mål om å kjøre EM-finalen på Albacete, men dette løpet ble avlyst. Jeg kunne godt tenkt meg å kjørt et par runder i det spanske mesterskapet, men ingenting er bestemt ennå, og vi må se litt på budsjettet, forteller han.

Facebook-kommentar