4412183c-3065-472b-bc61-c8c9b1dc85bb

 

PRESSEMELDING: Stinius Viking er på plass på Circuito de Jerez og gleder seg til å bryne seg mot topp internasjonal konkurranse i helgens runde av det internasjonale spanske mesterskapet i roadracing, FIM CEV Repsol.

Fetsundgutten, som fylte 18 år 15. oktober, er ferdig med roadracingsesongen her hjemme i norden, men forlenger sesongen ved å delta i de to siste rundene av CEV Repsol-serien. CEV Repsol blir av mange regnet som nivået under MotoGP (VM), og det er samme selskap som organiserer begge seriene. Både Superbike- og Moto2-klassene i CEV Repsol har EM-status. Stinius skal delta i Superstock 600-klassen, som kjører sammen med Moto2. De har tilnærmet lik motor, men skiller seg fra hverandre ved at Superstock-syklene er basert på et homologisert gatesykkelchassis, mens Moto2-syklene har spesialbygde chassis designet for banekjøring. Moto2-syklene kjører noen sekunder raskere per runde og har også flest deltakere i Spania.

Denne helgen kjøres det ett løp på Jerez og deretter to løp under finalehelgen i Valencia 14.-15. november. Stinius gleder seg til å prøve seg mot noen av verdens beste roadracingførere, og håper å kunne lære mye disse to helgene.
På deltagerlista i Moto2-klassen står flere store navn som bl. a Anthony West (tidligere MotoGP-fører) og Luca Marini (Valentino Rossis halvbror).
Norge er også godt representert disse to siste helgene; Thomas Sigvartsen og Ole Bjørn Plassen er faste førere i serien, i henholdsvis Moto2- og Superbike-klassene, mens Stinius Viking og Henning Flathaug stiller i Superstock 600.

Fredag er det fritrening, lørdag kjøres det to kvalifiseringsomganger, mens løpet kjøres søndag kl. 13. Løpene streames live på YouTube: https://www.youtube.com/user/CEVMotorcycleChamp

Facebook-kommentar