46-rossi__gp_7559-2.gallery_full_top_fullscreen

 

MotoGP-sesongens nest siste løp har flyttet seg til Sepang i Malaysia. Der fant VM-leder Valentino Rossi det betimelig å slippe en aldri så liten verbal håndgranat av en uttalelse etter første dag med fritrening.

 

Tekst: Claus Diseth

 

«Håndgranaten» ble først presentert på pressekonferansen etter første dag med fritrening i gloheite og fuktige Malaysia. Den ble servert med Rossis sedvanlige ro, italienske aksent og et smil om munnen. Men budskapet var beinhardt.

 

«MARQUZ LEKTE MED MEG»

Valentino Rossi – som leder VM med 11 poeng foran teamkompis Jorge Lorenzo – mente sterkt at Hondafører Marc Marquez hadde bedrevet ufint spill under VM-runden på Phillip Island, og bevisst gått inn for å blokkere Rossi slik at han tapte poeng mot Lorenzo. Nidoble verdensmester Rossi mente Marquez bevisst gikk inn for å gjøre livet kjipt for Rossi, for å sørge for at Lorenzo vinner VM-tittelen. Og denne «leken» mente Rossi var veldig tydelig under løpet på Phillip Island. Han hadde med seg rundetidene fra Australia for å underbygge argumentene sine, og mente å kunne påvise at hver gang Marquez klarte å passere ham, satt han ned farten for å gi Lorenzo mulighet til å kjøre fra VM-lederen.

 

TOK HELT AV

I et intervju med italiensk presse etter pressekonferansen, utdypet Rossi sine synspunkter, og var svært skarp i sin kritikk av Marquez (som i parentes bemerket ikke har noe å vinne på noe som helst, siden VM-tittelen i år er poengmessig helt utenfor rekkevidde). Marquez har flere ganger hevdet at Rossi er hans idol, og at han hadde plakater av stjerne hjemme på gutterommet. Dette stilte Rossi spørsmål ved sannhetsgehalten av, og mente i stedet at Marquez nærmest bedrev et skittent spill for å fremstå som bedre enn sin italienske konkurrent. Rossi gikk så langt som å hevde at dette spillet fra spanjolen startet allerede på Laguna Seca i 2013, da Marquez passerte Rossi på innsiden ned berømte «Cork Screw, nøyaktig slik Rossi hadde passert Casey Stoner fem år tidligere.

 

MOTIVASJONEN?

Det er vanskelig å se Valentino Rossis motivasjon for å angripe Marc Marquez så hardt verbalt. Det kan være et mentalt spill for å vippe kokurrentene av pinnen. Men det kan også være en 36 år gammel verdensener som ser sin tiende og kanskje siste sjanse til å ta en VM-tittel bli truet av et taktisk kjør fra Marquez. Uansett har utspillet fått hele MotoGP-sirkuset til å «buzze» av rykter, tolkninger og antagelser.

 

PEDROSA PÅ TOPP

Alltid sindige Dani Pedrosa har holdt seg langt unna debatten og krangelen mellom Rossi og Marquez, og tok på lørdagens kvalifisering en fullstendig suveren pole position foran søndagens løp. Marquez fikk nestbeste tid, mens Rossi stjal tredje beste startspor fra Jorge Lorenzo på den femten minutter lange kvalifiseringens aller siste runde. Lorenzo starter fra fjerde startspor.

Valentino Rossis teamkamerat hadde forøvrig en lakonisk men god kommentar til Rossis angrep: «Hadde han vært like rask som Marquez og meg hadde han ikke trengt å komme med slike utspill»…

 

26-pedrosa__gp_7545-2.gallery_full_top_fullscreen

Facebook-kommentar