Vi burde kanskje ta for oss en runde med hvordan man skal/kan/burde/ønsker (stryk det som ikke passer), å kle seg nå, når sesongen nok en gang står utenfor døren vår og banker på.Av: Mona Forsnes

Det finnes ingen lov i dag som forlanger at du skal bruke godkjent kjøreutstyr. Unntaket er en godkjent hjelm. Det er du lovpålagt å bruke. De fleste forsikringsselskaper gir deg rabatt for å bruke kjøreutstyr, men forlanger det ikke.

Det første rådet gjelder strengt tatt ikke enda i disse vårlige tider men, vi tar det med uansett.

Det er 30 varmegrader, svetten renner, og du lengter etter en flaske iskaldt vann og et bad i sjøen. Hvorfor ikke kjøre i shorts og singlet, du har jo sett andre gjøre det?

Vel, det ville kanskje lufte godt, men din egen “skinndress” er ikke særlig holdbar om uhellet skulle være ute. Derfor bruker du kjøreutstyr av skinn eller tekstil, ta heller oftere pauser på skyggefulle steder.

Nmcu sin anbefaling til deg, er at uansett om du bare skal ut og kjøre i 5 min. til kiosken, eller om du skal ut på en skikkelig langtur, bruker godkjent kjøreutstyr for din egen del. Sykkelen kan erstattes eller repareres, det er ikke slik med deg.

Facebook-kommentar