RÅERE: Honda har vist fram sin Africa Twin Adventure Sports konseptsykkel.

RÅERE: Honda har vist fram sin Africa Twin Adventure Sports konseptsykkel.

 

Under helgens motorsykkelmesse i Osak, Japan, viste Honda frem en lekker konseptvariant av Africa Twin.

 

Tekst: Claus Diseth

Sykkelen har fått navnet Africa Twin Adventure Sports, og ser ut til å ha detaljer som virkelig kan friste ørkenrevene der ute.

 

STØRRE TANK

Honda har ikke avslørt noen detaljer om konseptsykkelen, men ut fra bildene kan vi se at tanken er større, og en god del bredere i forkant. Dessuten ser det ut som de mer buede sidepanelene bak kan skjule en ekstra bensintank for å gi sykkelen større rekkevidde.

 

HVA MED MOTOREN?

Som nevnt har ikke Honda avslørt noen detaljer om konseptsykkelen. Men vi ser i alle fall at den har fått et racing eksosanlegg i titan fra Termignoni som også sitter høyere montert enn hva tilfellet er på nåværende produksjonsmodell. Dette hinter vel også om at motor og elektronikk er tunet til anlegget, slik at pakken leverer mer hester enn den originale.

Artikkelen fortsetter under bildet:

2016-Honda-Africa-Twin-Adventure-Sports-Concept1

 

FLERE GODSAKER

Ellers ser vi at blinklys og bakskjerm er fjernet, og enkelte nettsteder skriver at konseptsykkelen veier 212-214 kilo. Produksjonsmodellen veier 228 kilo.Bunnplaten er større og kraftigere enn den som leveres til 2016-modellen. Og så vidt vi kan se har den fått fotpinner mer tilpasset offroadkjøring. Andre synlige forskjeller er den hvite rammen, aluminiumsfarget baksving, motorbøyler i karbon og en annerledes bagasjebærer.

Facebook-kommentar