Etappe 6 (ANTOFAGASTA / IGUIGUE) ble rallyets farligste etappe så langt og det var flere som kjørte seg av på kanter og grøftene var grove og vanskelige. Men, Pål Anders Ullevålseter klarte seg godt denne dagen også selv om bakhjulet svevde rett ut i 90 grader.Av: Mona Forsnes

Sykkelen oppførte seg bra på denne etappen og det er han selvfølgelig storfornøyd med. Mot slutten av etappen var han likevel sliten og han tapte en del tid. Hele gjengen i Team Skandinavia er fortsatt uskadet og de henger med.

En av konkurrentene, Luca Manca krasjet etter kun 14 km og er livstruende skadet med kraniebrudd. En annen, Goncalves fikk en ufrivillig flyvetur da han skulle stoppe for en bensinpåfylling.

Etappens vinnere ble:

Nr 1. Marc Coma (4.46.59)

Nr 2. Cyril Despres (10.34)

Nr 3. Helder Rodrigues (10.38)

Nr 4. Lopez(15.12)

Nr 5. Pål Anders (17.09)

Resultatet sammenlagt så langt:

Nr 1. Despres (21.35.59)

Nr 2. Lopez (42.15)

Nr 3. Rodrigues (44.05)

Nr 4. Coma (1.06.21)

Nr 5. Pål Anders (1.14.42)

Dagens spesialetappe er rallyets lengste og er den etappen som er mest variert. Det blir sanddyner, og atter sanddyner, og det blir variert underlag med grus og stein. I tillegg skal et område på ca 3 kilomenter med blokker av tørr salt skal passeres!

Det kan bli en lang dag for mange. Og reglene i rallyet er slik at de som kommer i mål før kl. 06.00 (lokal tid) innen neste dag, kan fortsette i rallyet. Morgendagen er hviledag, og det betyr at mange vil kjempe for å klare å fullføre etappen. Deler av dagen kan i så fall brukes til å hvile litt og det trenger rytterne etter denne runden.

Kilde: http://www.dakar.no/wip4/

Facebook-kommentar