Nå er den vist frem! Hondas lenge varslede CRF 1000L – med kjælenavnet Africa Twin.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Bildene er Hondas offisielle. Men når den kommer for salg, pris og andre detaljer holder fabrikken fortsatt for seg selv.

 

ITALIENSK MESSE

Det er italiensk motorsykkelpresse som først viste fram sykkelen mange offroad- og enduroentusiaster har ventet på siden nye Africa Twin ble lansert. Det var Hondas europeiske sjefer som avduket og viste fram nye CRF 1000L under mc-messen Motodays nylig. Det skriver italienske Moto.it.

ER SLANKET

Sykkelen skal være slanket syv kilo, og ha ca fem hestekrefter mer enn originalen.. Av det vi kan se, har den en høyere plassert forskjerm og en større (og gjennomsiktig) kåpe foran frontlyktene. Det ser også ut som om sykkelen er utstyrt med et høyere plassert og lettere eksosanlegg fra Termignoni enn det som sitter på originalutgaven. Det er først og fremst eksosanlegget som bidrar til mindre vekt og litt mer effekt.

 

DCT-KASSE

I følge italiensk motorpresse er motoren for øvrig urørt. Det betyr blant annet at den også kommer med den «automatiske» gearkassen DCT. Du får den selvfølgelig også med vanlig manuell gearkasse. Denne rallyutgaven skal også være utstyrt med røffere fjæring, uten at vi har flere detaljer om hva det skal bety. Til slutt er bremseslangene byttet ut fra de vanlige, til sterkere og mere sportslige stålomspunnete slanger.

Facebook-kommentar