indian-roadmaster-recall

 

Amerikanske Indian har varslet recall (tilbakekalling) av over 18.000 motorsykler verden rundt på grunn av en potensiell brannfare.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Tilbakekallingen gjelder en rekke av den amerikanske produsentens modeller, og eierne av de aktuelle modellene vil bli tilskrevet enten av importør eller forhandler.

 

BRANNFARE

Tilbakekallingen gjelder syklenes elektroniske motorstyring (ECM – engine control modul). Den har en feil som gjør at bensin kan passere gjennom eksosanlegget uforbrent. Dette kan føre til så høye temperaturer at fabrikken mener det er en viss risiko for at dette igjen kan føre til brann.

 

OPPDATERING

I følge Indian skal feilen relativt enkelt kunne repareres på merkeverksted. Reparasjonen innebærer så vidt vi forstår kun en oppdatering av programvaren i den elektroniske motorstyringen. Oppdateringen er selvfølgelig gratis for de berørte eierne.

 

MANGE MODELLER

Indian sier videre at det er 18.367 sykler som er berørt av feilen. Dette gjelder følgende modeller: 2014-2016 Chief Classic, Dark Horse, Chieftain, Roadmaster og  Vintage. Samt Chieftain Dark Horse produserte mellom 15. april 2013 og 16. juni 2015.

Facebook-kommentar