Er det feil på din motorsykkel som fabrikken vil dekke reparasjonen av? Her finner du svarene.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Recall –eller tilbakekalling – skjer oftere og oftere. Vi forteller deg hvordan du følger med på akkurat din mc-modell.

 

FEMA

Den europeiske motorsykkelorganisasjonen FEMA har et tett samarbeid med mc-bransjen, og har opprettet en fantastisk side hvor du som motorsyklist og kunde kan følge med på om det er recall (tilbakekallelse) på akkurat din motorsykkelmodell. Det er ikke alltid at disse tilbakekallelsene når sluttbrukerne, men her har du en god mulighet til å følge med selv. Finner du din modell på listen, handler det mest om å ta kontakt med enten din lokale forhandler, eller med importøren direkte.

 

BMW

Øverst på listen over tilbakekallelser, troner BMW. Her ser vi at modellen S1000 produsert mellom 8. juni og 17. november 2016 er tilbakekalt på grunn av en feilprodusert bolt. Og dersom du vil lese mer om feilen, finnes det utdypende informasjon. Dette er FEMA sin side om tilbakekallelser.

 

FRA 2017

Bare i år – altså i 2017 – er det tusenvis av modeller fra BMW, Honda, Ducati, Triumph, Suzuki og Yamaha som er tilbakekalt på grunn av større eller mindre feil. Når det gjelder reparasjon av slike feil, skal de dekkes av fabrikk/importør eller forhandler uten kostnad for deg som kunde. Problemet er at ikke alle importører/forhandlere har like god oversikt over hvem som har kjøpt den enkelte modell – og som dermed heller ikke har like god oversikt for å varsle sine kunder. Dermed må du som forbruker følge litt med selv.

 

Facebook-kommentar