46-rossi__2_2.big

 

Valentino Rossi gir seg ikke uten kamp, og har funnet en mulighet i FIM-reglementet til å «anke anken» som ikke kunne ankes.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Bakgrunnen er selvfølgelig det nest siste løpet i årets VM-serie, hvor Rossi og Marquez tørnet sammen med det resultat at Marc Marquez krasjet ut av løpet mens Valentino Rossi tok hjem tredjeplassen. Og mottok poengstraff for hendelsen.

 

HVA SKJEDDE?

Etter racet bestemte løpsledelsen at Rossi med vilje hadde tvunget Marquez ut av banen, og at han for dette ble idømt tre straffepoeng. Han hadde ett straffepoeng fra før, og til sammen betydde dette at Valentino Rossi måtte starte sist i det siste og avgjørende løpet på banen i Valencia. Rossi leder VM med kun syv poengs margin til «teamkompis» Jorge Lorenzo.

 

FIM BESTEMTE

Bare minutter etter at løpsledelsens avgjørelse ble kjent, anket Yamaha-teamet til Valentino Rossi avgjørelsen inn for FIMs representant under løpet i Malaysia. Vedkommende tok opp forklaring fra både Rossi, Marquez og teamene, og bare 45 minutter senere kom avgjørelsen: Valentino Rossis anke var forkastet og avgjørelsen endelig. Yamahas teamleder uttalte noe senere at anken var forkastet, og at avgjørelsen derfor var endelig og noe Yamaha måtte forholde seg til.

 

NY ANKE

Nå viser det seg likevel at det faktisk er mulig å anke avgjørelsen, og den muligheten har Yamaha og Valentino Rossi benyttet seg av. Avgjørelsen er klaget inn for sportens ankedomstol (Court of Arbitration for Sports – CAS). Dette er en internasjonal domstol basert i Lausanne, og dømmer i tvistesaker i all verdens idretter. Retten i Lausanne må komme med sin endelige avgjørelse senest 6. november.

 

MILDERE STRAFF

Valentino Rossi og Yamaha har bedt retten om å frikjenne Rossi, eller redusere straffen. Det skriftlige grunnlaget for Yamaha og Rossis anke er ikke tilgjengelig på CAS sine hjemmesider. Der ligger det bare en kort pressemelding som konstaterer at retten vil behandle Rossis anke, og at en endelig avgjørelse kommer senest 6. november. Samme pressemelding er gjengitt på MotoGP sine offisielle nettsider.

Facebook-kommentar