2015_Rossi_Argentina1

 

Valentino Rossi har akseptert at han må starte sist under årets siste MotoGP-løp i Valencia, men innrømmer at det kan bli vanskelig å sikre seg årets VM-tittel. Han sier han fortsetter i MotoGP-sirkuset også neste år, men deretter er fremtiden usikker for veteranen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Førerne har akkurat ankommet Valencia og har avholdt sin første offisielle pressekonferanse før årets siste løp. Både Rossi, Lorenzo og Marquez har vært på scenen, og mest spenning var det kanskje knyttet til hva Lorenzo og Rossi ville si om hendelsen på Sepang som førte til at Marques ble presset av banen av Valentino Rossi.

 

– JEG ANGRER

Både Lorenzo og Rossi ønsket at pressekonferansen først og fremst skulle dreie seg om søndagens avgjørende løp. Men de av journalistene til stede med et snev av kritisk sans igjen, ønsket å snakke om det som skjedde på Sepang. Valentino Rossis teamkamerat Jorge Lorenzo beklaget ovenfor publikum og TV-seere at han vendte tommelen ned når Rossi mottok pokalen for sin tredjeplass.

– Det angrer jeg på. Det var usportslig og ikke en måte å uttrykke seg på som fungerer som forbilde for unge mennesker, mente Lorenzo. Men ingen unskyldning til Rossi fra det holdet.

 

– JEG ANGRER OGSÅ

VM-leder Rossi fikk også spørsmålet om det var noe han angret fra det som skjedde på Sepangbanen i Valencia.

– Ja, jeg angrer på at jeg presset Marquez til å ta en vid linje gjennom den aktuelle svingen, og at jeg ikke i stedet kjørte min normale linje, svarte italieneren.

 

FORTSETTER

Både Lorenzo og Rossi bekreftet at de fortsetter hos Yamaha også i 2016. Lorenzo uttalte at han ville «bli hos Yamaha til evig tid», mens Rossi var noe mer forbeholden. Han mente at han og Lorenzo var et av de beste teamene i verden, men at det kanskje ville bli noen endringer i 2016. I tillegg presiserte han at siden han har kontrakt med Movistar Yamaha for 2016 så kjører han den sesongen. Hva som skjer etter neste år var veteranen mer vag på.

 

VANSKELIG UKE

Marc Marquez på sin side innrømmet at den siste uken har vært en av de vanskeligste i hans relativt sett korte liv.

– Det har vært vanskelig å forberede seg og konsentrere seg på normalt vis. Men jeg og teamet skal gjøre alt vi kan for å ta årets sjette seier på banen i Valencia, sa Marquez.

Det er forøvrig solgt drøyt 110.000 billetter til årets finaleløp i Valencia. 30 runder på den fire kilometer lange, men intime banen vil avgjøre hvem som stikker av med tittelen. Vi gleder oss uansett.

 

Facebook-kommentar