8gn_0941.gallery_full_top_fullscreen

ROSSI TIL SUZUKA? Får vi se Valentino Rossi og Jorge Lorenzo på en Yamaha R1 i årets utgave av åttetimersløpet på Suzuka-banen?

 

 

 

Hardnakkede rykter vil ha det til at Yamaha ønsker at MotoGP-stjernene Jorge Lorenzo og Valentino Rossi skal delta i årets åttetimersløp på Suzuka i Japan.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Og ryktene har ikke blitt mindre påståelige etter at det ble klart at Honda har klart å lure Casey Stoner ut av «pensjonisttilværelsen» for å gå inn i tremanns-teamet nettopp på Suzuka.

 

YAMAHA-JUBILEUM

Det er lett å forestille seg at Yamahas markedsavdeling ser verdien av at de to stjernene deltar – og helst vinner – på Suzuka, Hondas hjemmebane. Yamaha feirer 60-års jubileum i år, den nye R1 skal promoteres; og finnes det noen bedre måte å markere på enn ved å banke Stoner og Honda ned i asfalten på den japanske banen? Om de nå skulle klare å vinne løpet, da…

 

ETTERLENGTET

Yamaha har ikke vunnet det prestisjefylte løpet siden 1996, da med Noriyuki Haga og Colin Edwards i salen på en YZF750. Rossi har faktisk deltatt to ganger – i 2000 og 2001, ironisk nok for Honda. Rossi krasjet fra seier i 2000, men kom tilbake og vant i 2001 sammen med Edwards på en Honda VTR1000SP. Honda har vunnet Suzuka de fem siste årene, samtlige ganger med et tremanns-team.

 

SKAL HA TAKKET NEI

I følge Sport Rider Magazine skal både Rossi og Lorenzo på et tidlig tidspunkt ha takket nei til Yamahas forespørsel om å delta på Suzuka. Etter at nyheten om Casey Stoners deltakelse ble sluppet, mener Sport Rider Magazine at Yamaha skal ha lagt et tyngre press på sine to toppførere.

Suzuka åttetimers går av stabelen 26. juli.

Facebook-kommentar