Til helgen går fjerde runde av motoGP og den «gamle» ringreven Rossi har nok en plan om å øke forspranget sitt i serien.

 

Forrige runde ente dramatisk og det ble en tur i grusen for Marques da han var litt for pågående i duellen med Rossi og falt for egen aggressivitet. Forrige helg krasjet Marques igjen, denne gang i forbindelse med en deltakelse i dirt track-kjøring med det resultat at lillefingeren brakk og han ble måtte på operasjonsbordet i Barcelona. Operasjonen skal være vellykket, men med stålskinne på fingeren kan det skape vanskeligheter for den unge spanjolen.

2015_motoGP_argentina 2015_Rossi_Argentina

Før helgas runde på Jerez leder Rossi sammenlagt med seks poeng foran Ducati-fører Andrea Dovizioso. Marques er på en heller uventet (og uvandt) femteplass, hele 30 poeng bak «doktoren». Marques har så langt i sesongen vist styrke på banen, men det har vært noe «stang ut» for den unge verdensmesteren. Rossi har samtidig funnet tilbake til god gammel form, noe som lover godt for både helgen og videre i sesongen.

 

I fjor knivet Rossi og Marques om ledelsen på Jerez i en tidlig periode av løpet, før sistnevnte fikk en luke doktoren aldri klarte å tette, og stakk like godt av fra alle konkurrenter og vant. Rossi kom da inn til andreplass og tredje pallplass gikk til Pedrosa, som fortsatt er ute etter operasjonen for arm-pump.

 

Rossi har fra før seks seiere i motoGP (totalt 8 i alle klasser) på den spanske banen, og håper nok å få sin sjuende nå til helgen. Jerez har ikke hatt mange ikke-spanjoler på toppen av pallen i motoGP. I tillegg til Rossi er det kun Loris Capirossi og Casey Stoner som har klart det.

2015_Rossi_Argentina1

Og apropos Stoner. Ryktene sier at han kan komme med comeback i Europa på Pedrosa sin sykkel om ikke Pedrosa selv skulle bli klar til helgen. Så langt er det Honda’s testfører Hiroshi Aoyamasom har vikariert for Pedrosa – kanskje ikke helt til ledelsen i HRC sine forventninger. Det hadde i så fall kunne blitt en thriller ….

 

Pedrosa på sin side kjører denne uken et supermoto løp som test for å se om han er kommet seg nok etter operasjonen til å delta på asfalten igjen – og om farten på rehabiliteringen ikke er spennende nok vet de heller ikke om operasjonen har gitt noen positive resultater enda.

 

Så hva med tidligere verdensmester Jorge Lorentzo som i starten fikk problemer med innmaten i hjelmen så han knapt så hvor han skulle. I de siste løpene har han ikke helt klart å finne seg til rette og sliter med at han bl.a blir kjørt ifra av både team-medlemmer og Ducatier og har så langt ikke klart å kommet seg på pallen. Denne helgen kjører han på hjemmebane og vil nok merke støtte fra sine landsmenn på tribunen. Etter tre løp er han på en forholdvis respektabel fjerdeplass, 29 poeng bak Rossi, ett poeng foran Marques, noe som helt sikkert ikke er etter eget skjema. Skal han ha noen som helst sjans på sin tredje tittel må han rett og slett starte å vinne løp.

 

Ducati har rett og slett overrasket alle i år med sykler som faktisk ser ut til å virke. Andrea Dovizioso har inntatt pallen som nest beste tre ger på rad på sin nye Desmosedici GP15. I fjor ble det femteplass på italieneren på Jerez. Skal han endelig klare å nå toppen?

 

Svaret får vi til helgen. Treningene starter allerede fredag morgen (og da har de fleste fri og kan følge med)

, og mye tyder på at det blir en spennende helg med tett og god racing….

 

Kilde/Bilder: VR46

Facebook-kommentar