_gp_8813.gallery_full_top_fullscreen

 

100.000 mennesker så Valentino Rossi vinne på Catalunya-banen utenfor Barcelona i Spania. Og 100.000 mennesker hyllet Moto2-føreren Luis Salom som døde etter en krasj på fredagens fritrening.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Etter fredagens ulykke fikk Saloms foreldre spørsmål fra MotoGP-ledelsen om de ville at søndagens løp skulle avlyses. Familien svarte at den beste måten å hedre sønnens minne på, var å kjøre VM-runden som planlagt.

 

NY LAYOUT

Salom kjørte ut i sving 12, men til tross for stor avkjøringssone smalt han inn i det polstrede rekkverket med stor kraft. Derfor ble det bestemt å bruke en litt annen konfigurasjon av banen enn den som vanligvis benyttes under MotoGP-løp. Den nye konfigurasjonen skapte store utfordringer for de fleste av førerne. Men ringreven Valentino Rossi knekket til slutt koden.

 

TOK STARTEN

Jorge Lorenzo tok som vanlig starten under søndagens løp, tett fulgt av de to Hondaførerne Marc Marquez og Dani Pedrosa. Mens Rossi fikk en dårlig start fra femte startspor og kom ut av første sving som nummer åtte. Men italieneren startet raskt opphentingen, hadde noen spektakulære forbikjøringer av Andrea Iannone, Maverick Vinales, Dani Pedrosa, Marc Marquez – og – av ledende Jorge Lorenzo.

 

SOM EN STEIN

Lorenzo hadde ikke dagen – eller manglet grep nok til å holde den høye kurvehastigheten han vanligvis er så kjent for. Han ble også solid frakjørt av Pedrosa og Vinales. Før det var Ducatifører Andrea Iannones tur til å prøve seg på den regjerende verdensmesteren. Det skulle han ikke gjort. For i inngangen til sving fem på runde 19 regelrett torpederte han Lorenzo bakfra, med det resultatet at begge krasjet og var ute av løpet. Lorenzo var – forståelig nok – ikke akkurat smørblid. Mens Iannone mente at Lorenzo holdt alt for lav hastighet og bremset alt for tidlig, og at sammenstøtet derfor var uunngåelig.

 

FEM VAKRE

Løpsledelsen var nok mest enig med Lorenzo, og Iannone straffes med å måtte starte bakerst i neste løp, på Assen i Nederland.

Fremme i front var det bare Marquez som var i nærheten av å holde Rossis tempo. Og med fem runder igjen å kjøre (av 25) begynte moroa! Marquez gjorde flere forsøk på å passere og kjøre fra Rossi, men den gamle mesteren slo tilbake hver gang. Rossis tempo tvang Hondaføreren til å gjøre flere feil som han tapte verdifulle tiendeler på, slik at Nummer 46 kunne sikre seieren. Det var rett og slett en fantastisk og fair duell.

(artikkelen fortsetter under bildet)

slack-for-ios-upload.gallery_full_top_fullscreen

 

FØRSTE GANG

Og etter løpet tok Marquez og Rossi hverandre i hendene og utvekslet noen smilende ord. Dette er første gang siden Rossi vippet Marquez av banen i Sepang, at de så mye som ser på hverandre. Den hyggelige hendelsen ble selvfølgelig vist på storskjermene rundt tribunene. Og fansen likte tydeligvis det de så, for jubelen runget da bildene ble vist.

 

Facebook-kommentar