46-rossi__2_2.big

 

Valentino Rossi må starte sist under årets siste MotoGP-løp i Valencia. Det har Idrettens Ankedomstol i Lausanne avgjort.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Som kjent anket VM-leder Valentino Rossi straffen han fikk etter løpet i Valencia, der han er dømt for med vilje å ha presset Marc Marquez av banen. I dag har Court of Arbitration of Sport – CAS – avgjort anken i Rossis disfavør.

 

STRAFFEN BLIR STÅENDE

Etter rabalderet med Marc Marquez under løpet på Sepang-banen, bestemte løpsledelsen at Valentino Rossi med vilje hadde presset Marquez til å ta en vid linje i sving 14, med det til følge at Marquez krasjet ut av løpet. Rossi anket umiddelbart avgjørelsen om tre straffepoeng (som betyr at han må starte bakerst i årets siste løp i Valencia) til FIM. FIM avviste umiddelbart anken og opprettholdt løpsledelsens straff. Deretter ble altså saken anket inn for Idrettens Ankedomstol i Lausanne.

 

PRESSET MARQUEZ

CAS gir forsåvidt ingen utfyllende begrunnelse for sin avgjørelse i ettermiddag, men konstaterer at løpsledelsen og FIMs syn på episoden blir stående. Du kan lese domstolens avgjørelse i sin helhet her. Rossi selv har ikke vært tilstede i Lausanne for å tale sin sak, men har hatt egne representanter der. Det samme har FIM. Og de tre straffepoengene han fikk i Malaysia blir altså stående etter at partene har forklart seg.

 

HELT SIST

Resultatet av alt dette, er altså at Valentino Rossi – som leder VM med syv poeng på Jorge Lorenzo – må starte helt bakerst når rødlysene kommer på i Valencia søndag. Dette er altså helt uavhengig av hvordan han gjør det i kvalifiseringen lørdag. Forøvrig bør det nevnes at Jorge Lorenzo (som nå muligens får VM-tittelen servert på et fat) via sine advokater ønsket å uttale seg under Rossis ankebehandling. Dette ble i første omgang avvist av CAS, som nå imidlertid har tillatt Lorenzo å komme med en uttalelse. Denne vil imidlertid ikke ha noen betydning for Rossis straff.

 

Facebook-kommentar