Det var nye runde i helgen i det åpne svenske mesterskapet og mye kan gå både galt under løp men det er også fullt mulig at det går bra også.

 

Flere av våre norske roadracing førere var med og kjempet om palleplassering og noen fikk det også. Henning Flathaug stakk av med seier i begge løp i sin klasse og er godt fornøyd med det, mens Stinius Viking Ødegård måtte forholde seg til motortrøbbel og fikk ikke gjennomført noe løp.

 

Flathaug Racing har holdt sine fans oppdaterte inne på Facebook siden sin og under kan du lese noe av det som er blitt skrevet på siden:

 

Flathaug Racing:

 

Lørdagens løp: Det var ett utrolig tett race. Jeg var nummer to inn i første sving, men kjørte forbi med en gang og fikk en liten luke på to sekunder etterhvert. Når jeg begynte å ta igjen de bakerste førerne så slakket jeg av litt for mye og ble hentet inn av Linus Harryson og Emil Meyer Petersen. Det var en tett fight mellom oss, men Linus fikk en lowsider hvor sykkelen hans spratt ut i banen og tok nesten med meg. Da fikk Emil ett lite forsprang og jeg å presse alt jeg kunne for å ta han igjen. På de to siste rundene ga jeg alt og satte ny pers med tiden 47.3. Jeg kom tett innpå Emil inn mot siste innbremsing og kjørte forbi han og vant løpet. Det var ett utrolig morsomt løp, men i morgen skal jeg være jevnere på rundetidene.

 

Søndagens løp: Løpet gikk veldig bra! I dag tok jeg en grei start og var tøff inn i første sving og gikk opp i ledelse også prøvde jeg å presse rundetidene for å lage en luke. Jeg klarte å lage en luke og vant til slutt med 11 sekunder.

 

___________________________________________________________________________________________

 

Pressemelding fra Stinius Viking Ødegård:

Den andre helga i årets roadracing-SM ble preget av motorproblemer for Stinius Viking Ødegård. Under søndagens løp var en pallplass innen rekkevidde, før motoren havarerte for andre gang.

 

Foto: Bengt Johannesson

 

Etter å ha slitt med å finne godfølelsen under første runde av det svenske roadracingmesterskapet var Stinius Viking (14) klar for å få opp tempoet og forhåpentligvis finne et riktig motoroppsett på Falkenberg denne helgen. Han var ikke fornøyd med 8. plass på lørdag, men merket at sykkelen var bedre og at selvtilliten kom tilbake, og var positiv før søndagens kval og race.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En helg for glemmeboka
Stinius kom godt i gang på søndagens kvalifisering og var i ferd med å nærme seg sin egen personlige bestetid fra ifjor, når motoren plutselig havarerte på enden av langstrekket. Han klarte heldigvis å holde seg på hjula, men kvalifiseringen var ødelagt for hans del og det ble også usikkert om teamet fikk tid til å sette istand en ny motor til løpsstart. Nordgren Racing gjorde en kjempeinnsats for å bygge en “ny” motor slik at Stinius fikk stilt til start.
Fra 11. startspor fikk han en god start og kjempet om 4. plassen på de første rundene. Dessverre kuttet motoren nok en gang, før løpet var halvkjørt og Stinius hadde ikke annet valg enn å rekke opp en hånd og kjøre inn til siden.

 

 

– Veldig synd, siden jeg hadde funnet godfølelsen på sykkelen og var med og kjempet om 4. plassen, med en pallplass innen rekkevidde. Sånn er det noen ganger, så jeg får ikke gjort annet enn å glemme hele denne helga og satse på at det går bedre under neste runde, sier Stinius.

 

Nordgren Racing reiser nå til produsenten som har bygget motoren, for å finne ut hva som har gått galt de siste gangene, slik at det forhåpentligvis er siste gang disse problemene oppstår.

 

Ser frem mot NM om 2 uker
2.-3. juni er det årets første NM-helg på Rudskogen utenfor Rakkestad. Dette blir første motorsykkelløp her etter at banen har blitt ombygd og utvidet og Stinius er klar for å kjøre sitt aller første løp i Superstock 600. Ved start blir han tidenes yngste nordmann i denne klassen, og han gleder seg til en løpshelg uten noen som helst målsetting, men som kun dreier seg om å bli vant med den nye motorsykkelen som han kun har kjørt en gang tidligere. Årets NM-sesongen skal brukes som trening og han har ingen ambisjoner om å utfordre de erfarne førerne i dette feltet før tidligst neste sesong.

 

– Selv om jeg ikke legger noe press på meg selv når det gjelder resultater i denne klassen i år, så skal det jo også sies at jeg stiller ikke til start i løp med en målsetning om å komme sist, avslutter Stinius med et smil.

 

Facebook-kommentar