k1

 

Ryktebørsen jobber på spreng før den store MC-messen i Köln i begynnelsen av oktober. Engelske MCN slår fast at Kawasaki kommer med en retro-utgave av klassiske Z900.

 

Tekst: Claus Diseth

 

I følge MCN vil Kawasaki lansere sin Z900RS i løpet av få uker, og sykkelen er ment å ta opp konkurransen med Yamaha XSR900 og Triumph Thruxton. Bladet forventer også en «supercharged» versjon (lik H2 og H2R) allerede i 2018.

 

FLERE RETRO-MODELLER

MCN navngir ingen kilder for påstanden om at Kawasaki skal lansere Z900R snart, men referer til «japanske kilder» med mye innsideinformasjon. Det er denne informasjonen som har dannet fundamentet for det data-genererte bildet som illustrerer denne artikkelen. Og sykkelen ser virkelig lekker ut, komplett med klassiske klokker, rund lykt og den ikoniske «stumpen» bak salen. De samme kildene sier til MCN at Kawasaki vil komme med ytterligere retromodeller som fokuserer på fabrikkens lange historie.

 

UTEN KONKURRANSE

Kawasaki har gjort det rimelig klart at de vil oppgradere store deler av sin modellrekke for 2017 og 2018, og at designavdelingen har et særlig fokus på retromodeller. Pr. i dag har ikke Kawasaki noe som kan konkurrere med europeiske og andre japanske fabrikker i denne genren. MCN hevder for eksempel å vite at Kawa har varemerket navnet Z900RS for en god stund tilbake. På messen i Milano i 2015 hevdet representanter for fabrikken at de ville komme med hele 12 helt nye modeller i løpet av 2017 og 2018. Det første svaret på om dette er riktig, vil vi trolig få på messen i Köln.

 

VANNAVKJØLT

Nye Z900RS har modellnavnet ZR900B, skal etter sigende ha en nyutviklet, vannavkjølt firesylindret motor – dog med klassiske kjøleribber rundt sylindrene for det ønskede retro-utseendet. Altså på samme måte som «superbike» Z1 fra 70-tallet. MCN hevder også at Kawasaki vil vise frem en helt ny «supercharged» 675-kubikks retromaskin på messen i Milano i november. Denne skal visstnok ha en tresylindret motor, og er forventet i salg i 2018. Den får muligens navnet H1.

 

 

Facebook-kommentar