BMW-ScramblerMiddle4

 

Ryktene om neste års nye modeller og hva som ellers skjer i motorsykkelbransjen florerer på nettet. Her presenterer vi to av de heteste:

 

Tekst: Claus Diseth

 

BMW ønsker å sette av en hel divisjon  som skal jobbe med de såkalte  Heritage-modellene. Det spekuleres i at de senere i år muligens vil lansere ikke mindre enn tre nye modeller.

 BMW-BOSS

Satsingen på såkalte retromodeller kan sees på bakgrunn av BMWs suksessen med modellen R nineT, som ifølge opplysninger er den tyske produsentens fjerde bestselgende modell i år. Modellens popularitet har fått den tyske produsenten til å sette av ressurser til en hel Heritage-avdeling, som skal jobbe med flere avleggere av R nineT-plattformen. Det er BMW Motorrad-boss Stephan Schaller somantyder dette i et intervju med britiske MCN.

ANDRE MOTORER?

Det er ikke umulig at BMW sine kunder også får se retromodeller basert på en annen motorteknologi fra den tyske fabrikken. Dog:  i første omgang handler det sannsynligvis om konstruksjoner rundt den luft- og oljekjølte 1170-kubikkeren fra R nineT. De tre nye modellene skal muligens vises frem for første gang  på motorsykkelmessene i Köln og Milano til høsten.

SELGER DUCATI?

Det andre ryktet må nok tas med en solid klype salt: Nemlig at VW-konsernet ønsker å kvitte seg med Ducati. Konsernets struktur skal opp på selskapets styremøte neste uke. Der skal VW stake ut sin videre kurs etter diesel-skandalen, og det ryktes altså at flere styremedlemmer ønsker å kvitte seg med Ducati, som jo strengt tatt ikke har noe med VWs kjernevirksomhet å gjøre. Måtte vi satse penger på ett av disse to ryktene, er nok nye retromodeller fra BMW en «bankers».

Facebook-kommentar