SUVEREN: Pål Anders Ullevålseter øker sin ledelse i Africa Eco Race nesten på hver eneste etappe.

SUVEREN: Pål Anders Ullevålseter øket sin ledelse i Africa Eco Race nesten på hver eneste etappe i fjor. I år er «pensjonisten» tilbake, men med et annet mål.

 

«Pensjonist» Pål Anders Ullevålseter skal igjen kjøre Africa Race. Men i år er ikke målet å vinne – men samle inn mest mulig penger til en barneskole i Dakar.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Han sier selv han er litt «rusten», men har likevel et håp om å vinne en etappe eller fire i årets utgave av Africa Race. Ullevålseters sponsorer gir nemlig en ekstra sum penger til Pål Anders sin innsamlingsaksjon for hver seier.

 

BETALE TILBAKE

Ullevålseter sier følgende om tiltaket på sin egen blogg:

– Det har vært en drøm siden 2002 å gi noe til et prosjekt i Afrika, helst i Dakar som jeg har et forhold til gjennom rally. Derfor er det utrolig godt å gi til denne skolen som ble startet av en venn av meg som het Fabrizio Meoni som døde i Dakar i 2005.

 

MØTES VED MÅLGANG

– Jeg møter barna fra skolen som pengene går til ved målgang, og dagen etter skal jeg besøke skolen. Jeg får gåsehud bare ved tanken på å hva alle disse pengene som dere alle har bidratt med, kan hjelpe dem med. Pengene vil gå til kjøp av diverse utstyr på skolen, og dette styres av Fabrizio Meoni Foundation. Alle pengene som kommer inn på kontoen går direkte til barneskolen.

Ullevålseter sier at det allerede har kommet inn mer enn 50.000 kroner på innsamlingskontoen.

 

SOM Å SYKLE

Som kjent vant Ullevålseter 2014/2015-utgaven av Africa Race (tidligere Paris-Dakar) i suveren stil. Siden har han «pensjonert seg», men har et håp om å henge med på enkelte etapper.

– Den fysiske formen er ikke den aller beste, men mye av dette løpet handler om navigering. Og der har jeg jo mye erfaring. Har du først lært det, er det som å sykle; du glemmer ikke det, sier Pål Anders på sin egen blogg.

 

STARTER 3. JULEDAG

Starten på Afrika Race er i Monaco 27 desember og målgang er i Dakar 10 januar.

Dersom du ønsker å støtte Pål Anders Ullevålseter og bidra til å hjelpe barneskolen i Dakar, kan du bruke kontonummer 6079.56.72926

Facebook-kommentar