samsung-boot

 

Sammen med Yamaha har Samsung startet arbeidet med å utvikle en «smart» vindskjerm til større scootere og motorsykler.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det er Samsungs italienske datterselskap sammen med Yamaha i Italia som har startet utviklingen av en vindskjerm som skal kunne kommunisere med førerens smarttelefon og vise relevant informasjon på vindskjermen.

Se video nederst i saken.

 

SOM PÅ BIL

Teknologien bak er litt lik den man finner på enkelte biler, hvor informasjon projiseres opp på frontruten. Nå skal konseptet – som fortsatt er under utvikling – tas videre til motoriserte tohjulinger. Så vidt vi forstår er idéen bak at din originale vindskjerm byttes med en ny skjerm fra Samsung, som altså inneholder den aktuelle teknologien.

 

TRAFIKKDATA

Så vidt det går frem av videoen som ble lansert sammen med en pressemelding fra Yamaha Italia, kobles vindskjermen til din smarttelefon via blåtann, og kan vise veibeskrivelser fra telefonens GPS, info om innkommende tekstmeldinger og samtaler, hastighet og så videre.

 

GPS-KONKURRENT?

Mye av dette er jo tilgjengelig via en vanlig GPS (enten ekstern eller fabrikkmontert) i dag, så spørsmålet er selvfølgelig om denne skjermen kan bli en seriøs konkurrent til en GPS montert for eksempel på motorsykkelens styre. Og et annet spørsmål: Vil vi ha denne informasjonen? Vil det ikke distrahere?

 

TRAFIKKSIKKERHET?

Yamaha Italia skriver i sin pressemelding at denne teknologien skal føre til redusert distraksjon og siterer data fra Italias «National Institute for Statistics» (ISTAT) som sier at 24 prosent av landets 18–24 åringer har brukt smarttelefon mens de kjører tohjuling.

 

Facebook-kommentar