Etter en trøblete sesong kunne Ole Bjørn Plassen endelig stå øverst på pallen på årets siste NM løp på Vålerbanen i Solør.

 

Foto: Plassen Racing Team

 

 

Ducati-føren tok starten og gikk rett i tet. Allerede etter 2 runder ledet han løpet med 2 sekunder foran konkurrentene Carl Berthelsen og Norvald Haaland.

 

 

Plassen satte opp et forrykende tempo og med jubel fra tilskuerne satte han ny banerekord på Vålerbanen med tiden 57.356 med sin råflotte Ducati Panigale S. Plassen var også innehaver av den gamle banerekorden som var satt i 2009.

 

 

Ole Bjørn sikret seg seieren i roadracingens Formel 1 klassen, “Superbike”, med 3 sekunder ned til Carl Berthelsen og Norvald Haaland.

 

 

 

 

 

 

 

På søndagens første løp måtte han ta til takke med en 3. plass etter å ha blitt slått på målstreken av Carl Berthelsen etter en gulflagg-situasjon. Vinneren var Norvald Haaland.

 

Veien til toppen av pallen har vært tung for fjorårets Nordiske Mester. Selv om han som beste nordmann sikret andre plassen i årets Nordiske Mesterskap, så ville han gjerne være med å kjempe om NM-gullet. Kampen om årets Norgesmesterskaps-tittelen, måtte han imidlertid gi slipp på da han og flere andre profiler valgte å stå over de to første NM løpene pga sikkerhetsspørsmålet rundt den nye banen på Rudskogen. På runden i Mo i Rana krasjet han på vei opp i ledelse og ble funnet bevisstløs av sine konkurrenter i sandfellen. Denne krasjen resulterte i en kraftig hjernerystelse som satte han tilbake også den neste NM runden. Men til tross for at han ikke stilte på 2 av 6 løp så klarte han å sikre seg 3. plassen i årets Norgesmesterskap. Norvald Haaland sikret seg NM-tittelen foran Carl Berthelsen.

 

 

Foto: Jon Fredheim

 

«Det smakte bra med en seier nå, etter en rekke 2. plasser», smiler Plassen fornøyd. «Vi har hatt utfordringer med at vi kjører en helt ny type sykkel, så vi måtte gå veien alene med å finne de riktige løsningene for å optimalisere den til min kjørestil. Nå ser det ut til at vi begynner å knekke koden. Vår Ducati Panigale S er motormessig helt standard og viste i helgen at den er sterk nok til å ta banerekorder så lenge føreren leverer».

 

Som vanlig var det folksomt i Plassen-teltet under årets NM avslutning. Teamet har en supporter-skare på 40-50 personer som følger dem på løp i både innland og utland. Denne helgen var nesten 100 supportere på plass fra Bodø i nord til Tønsberg i sør. «Det er så utrolig moro at så mange engasjerer seg og møter opp. Tusen takk til alle støttespillere, publikum og til teamet», roser Sande-sokningen.

 

Nå ser både supporterne og teamet frem til løp i det åpne tyske mesterskapet, IDM , før turen går videre til EM-finalen i spanske Albacete i oktober.

 

Følg teamet på www.plassen-racing.com  og facebook: http://www.facebook.com/#!/groups/25508486394/

 

 

Facebook-kommentar