Foto: FRANCISCO FRAILE MARTIN

Helgens beholdning for Ole Bjørn og Plassen Roadracing Team etter helgas NM runde på Rudskogen var pole position, suveren seier på lørdagens 10 runders løp og tredje plass på søndagens løp på meget våt og glatt bane.

Ole Bjørn viste igjen i helgen at få i Norge kan tukte han på tørt underlag.  I helgen var det midlertidig mest vått.

På lørdagens kvalifisering tørket det opp slik at både kval. 2 og løp 1 ble kjørt med slicks. Ole Bjørn var klart raskest både på kvalifisering og kjørte ett bra løp, der han vant med ca 8 sekunder foran Carl Berthelsen og Henning Flathaug fulgte deretter på tredje plass.

 

Foto: FRANCISCO FRAILE MARTIN

– Vi var veldig fornøyd med seieren og løpet, ikke lett i kjøre så mye fortere når han ikke har kjørt noe særlig på banen siden 2014, og kun ett tørt pass å forbrede seg på. Men beste tid på 1:26,1 var meget bra og raskest med 0,8 sekunder. Dette var kun 0,6 sek bak hans egen banerekord fra 2014. Dette var første gang med Pirelli dekk på Rudskogen, som forventet funket de meget bra. Etter 10 runder var dekkene like fine og raskeste runde var på runde 8. Vi kjørte med vanlig SC1 foran og bak, heter det i en pressemelding fra Plassen Roadracing Team.

På søndag var det desverre litt andre forhold.  Ole Bjørn krasjet både på fri treningen på fredag og søndagens oppvarmings trening før løpet.

Teamet rakk akkurat å reparere sykkel til søndagens første løp. Her kom Ole Bjørn ut som nr tre rett bak Stig Flemming Jensen. Marius Ripel Jensen satte opp ett forykende tempo fra start og vant en overlegen seier.  Etter hvert klarte Ole Bjørn å komme seg forbi Stig, men ble dessverre senere tatt igjen av Helge Spjeldnes som tok 2.plassen. Løp 2 på søndag ble avlyst pga tåke og dårlig sikt.

Teamets andre fører denne helgen Thomas Leela gjorde comeback etter diverse rygg operasjoner. Han imponerte med raskt kjøring og gode plasseringer i Norges Cup 1000. Han fightet om 2 plass i Norges Cup 1000, helt til girpedalen datt av når det gjennsto noen få runder.

Foto: FRANCISCO FRAILE MARTIN

Utfordringen denne helgen ble å finne flyten og selvtilliten på veldig våt bane. Denne fikk seg ett lite knekk med 2 litt rare krasjer. På slutten av løp 2 begynte flyten å komme tilbake, men da var toget til en bedre plassering allerede gått for lenge seiden.

– Teamet ønsker å takke alle som tok seg tid til å komme å heie, og setter stor pris på at teltet i perioder var stapp fullt, heter det i meldingen.

 

 

Facebook-kommentar