Det jubles både i de svenske skoger og de østerrikske alper: KTM-eide Husqvarna selger som varmt hvetebrød.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det er faktisk tredje året på rad at Husqvarna slår sine egne salgsrekorder. Ved utgangen av 2016 hadde nisjemerket passert 30.000 solgte sykler med den tradisjonsrike «H» i logoen.

 

DOBLET KAPASITET

På de to siste årene har Husqvarna ikke bare mer enn doblet produksjonskapasiteten. Selskapet har også doblet sin omsetning, og har passert ikke mindre enn 200 millioner euro. Merket har lange tradisjoner, og ble grunnlagt i Sverige i 1903. Nå produseres den svenske sykkelen ved KTM sitt anlegg i Mattighofen i Østerrike. Og det har visst vært et nyttig samarbeid: Fjorårets omsetning var den høyeste i selskapets lange historie.

 

GODT MOTTATT

Husqvarna er best kjent for sine offroad-sykler, har har vunnet en rekke VM-titler i de forskjellige klassene. I dag tilbyr fabrikken ikke mindre enn ni forskjellige motocross-modeller. I følge en pressemelding fra selskapet har også modellene 701 Enduro og 701 Supermoto blitt svært godt mottatt i markedet.

 

PÅ GATA

I fjor startet fabrikken i Østerrike opp produksjonen av 401 Vitpilen og 401 Svartpilen. To gatesykler i et konsept Husqvarna selv kaller «Real Street»-motorsykler. Vi har selv sett konseptsyklene på tidligere motorsykkelmesser, og tror mange vil få øynene opp for disse to modellene når de kommer ut til forhandlerne på høsten i år.

Facebook-kommentar