NYKOMMER: Maveric Vinales har gått fra Moto2 til et fabrikksete hos Suzuki denne sesongen.

NYKOMMER: Maveric Vinales har gått fra Moto2 til et fabrikksete hos Suzuki denne sesongen.

 

Første offisielle trening på Losail-banen er unnagjort både for Moto3, Moto2 og MotoGP. Selvfølgelig er det Honda-fører Marc Marquez som var raskest i den største klassen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Under den siste offisielle testen på Losail i Qatar for bare en drøy uke siden var Ducati raskest rundt ørkenbanen. I dag var det to Hondaer på topp.

 

SUZUKI IMPONERER

Marquez var et par små tiendeler raskere enn team-kompis Dani Pedrosa. Men kanskje mest imponerende var Aleix Esparargo på Suzuki – bare fire tiendeler bak Marquez. Det lover godt for Suzukis comback i MotoGP-sirkuset. Som kjent har de vært borte de tre siste sesongene.

 

PERFEKTE FORHOLD

Vanligvis tar det to, tre dager å få gode forhold på Losail-banen i Qatar på grunn av ørkensanden som har en tendens til å «flyte» ut i idealsporet. Men i år har vi sett rekordtider allerede på den første fritreningen. I Moto2 var engelskmannen Sam Lowes raskest, med tiden 1.59,7, og ble med den tiden første Moto2-fører rundt Losail på under to minutter. Den tidligere rekorden tilhørte Maverick Viñales fra i fjor, og lød på 2.00,081.

 

RACE SØNDAG

Førerne har både fredag og lørdag på seg til å forbedre tidene sine. Moto2-løpet starter søndag klokken 18.20 norsk tid. Den største klassen starter klokken 20.00

Facebook-kommentar