Kongsbergfirmaet Green racing med Terje Skjelvand og Bjørn Vikanes i spissen har tatt på seg oppdraget å utvikle miljøvennlige motorsykler for organisert motorsport og Norges Motorsportforbund er oppdragsgiveren som ønsker å ta miljøansvar og endre profilen til motorsporten.Av: Mona Forsnes

Skjevland forteller til Lågendalsposten at det å utvikle motorsykler med en alternativ energikilde viste seg å bli litt sånn å finne opp hjulet på nytt. Det eneste som de fant på markedet her i Norge var leketøysmotorsykler og med det som utgangspunkt har de utviklet bremsesystemer, støtdemping og designet motorsykkelen på nytt slik at den tilfredsstiller kravene til sportsutstyr.

I første omgang skal syklene brukes på baner og arealer som er godkjent av NMF men pga det lave støynivået kan den også brukes i nærmiljøer, slik som på skoler rundt om. 30 skoler får muligheten til å bli med på prosjektet men det er Hvittingsfoss skole som er den som først skal prøve ut el-motorsyklene.

På de skolene som får dette tilbudet, vil lærerne gjennomgå kurs i regi av NMF slik at de blir godkjente instruktører.

Et eksemplar er hentet fra Kina og er utprøvd av blant annet Iselin Møller Svendsen som syntes det var kjempegøy. Syklene er beregnet for aldersgruppen 5 år og oppover.

Siden gamlingene er vanskelig å omvende sånn med en gang, er det nettopp de unge man må starte med mener Skjevland og nevner flere fordeler som at man slipper lukt, støy og å brenne seg på eksosrøret.

Har du hørt om Green Racing og synes du dette er et godt alternativ i stedet for fotball eller håndball i gym timene?

Foto: Terje Skjevland

Facebook-kommentar