Selskapet Swift Engineering basert i California i USA har nå lansert planene om en ”SkyBike”, en blanding av motorsykkel (!) og fly.

Swift Engineering mener de skal ha prototypen av M’en med teleskop-vinger klar allerede neste år.

Hvorvidt den egentlig ser ut som en motorsykkel er en annen sak. Ut fra bildet ser det ut som en trehjuling, og selv om den har to seter, kan den vel like mye minne om en trike eller tre-hjuls bil som motorsykkel.

Swift Engineering kaller det imidlertid formotorsykkel som kan fly. Spesifikasjonene er ikke helt klare, men det loves ca 150 km/t som toppfart på vei og ca 220 km/t i toppfart i lkufta.

Sykkelen, flyet eller MC-flyet, om man vil, har selvsagt tekniske løsninger deretter. Instrumentpanelene er elektroniske, og skifter automatisk fra motorsykkel-instrumenter til fly-instrumenter (og motsatt) ut fra om man er på bakken eller i lufta. Lys, radio, Flight-recorder osv er og inkludert i elektronikken.

Vingene slåes ut og inn som teleskop-system ut fra bruken.

Hvor snart den eventuelt kommer på markedet er ikke opplyst, men med prototype klart neste år, kan man kanskje se den i butikken i 2011. Hvis det da ikke forblir med en flygende drøm.

Da gjenstår det bare det med sertifikat Her må man vel sikkert både ha flysertifikat og klasse A for å få lov å kjøre den..

skybike_1244115409.jpg

Facebook-kommentar